• BIST 9645.02
  • Altın 2417.236
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7435
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

İşçi Dernekleri Birleşti

İşçi Dernekleri Birleşti
Adana, Mersin, Gaziantep, İskenderun ve Kırıkhan taşeron işçi dernekleri, "Çukurova İşçi Dernekleri Federasyonu" adı altında birleşti.

Adana, Mersin, Gaziantep, İskenderun ve Kırıkhan taşeron işçi dernekleri, "Çukurova İşçi Dernekleri Federasyonu" adı altında birleşti.

Çukurova İşçi Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Sadık Karataş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay illerindeki işçilerin sınıfsal, ulusal, ekonomik, sosyal ve kültürel hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacını taşıdıklarını söyledi.

Türkiye'de 2015 itibarıyla işçi sayısının 14.5 milyona ulaşmış olmasına rağmen, bunların 12 bin 774'ünün sigortalı, bunların da bin 429'unun sendikalı olduğunu vurgulayan Karataş, şöyle devam etti:

"İşverenlerin katı tutumu, işçilerin sendikalı olmasını zorlaştırmaktadır. Sigortalı işçilerin yüzde 89'u sendikalı değildir. Federasyonumuz ve derneklerimiz, sendikasız işçinin örgütlenmesini sağlayacak, sendikal bilincini yükseltecektir. Öte yandan kamuda, mahalli idarelerde ve özel sektörde taşeronluk, hızla yayılmaktadır. Toplam taşeron işçisi sayısı 4 milyona yaklaşmaktadır. Yasalar ve alt işverenlik yönetmeliği, hangi işlerin taşerona verilebileceği, hangisinde taşeron işçisi çalıştırılabileceğini ve alt işverenlik ilişkisinde hangi kurallara uyulması gerektiğini açıkça belirtmiş olmasına rağmen, 4 milyona yaklaşan taşeron işçisinin büyük kısmı yasalara aykırı şekilde çalıştırılmaktadır."

Dernek olarak işçi sınıfını köleleştirmeyi amaçlayan çabalara karşı mücadele edeceklerini ifade eden Sadık Karataş, "Federasyonumuz, uzman danışma kadrosu ile çalışma hayatında ciddi bir fark ortaya koyacaktır. Uzmanlarımız, çalışma hayatı ve sendikacılık alanında, iş hukuku alanında, sosyal güvenlik alanında, iş güvenliği alanında ve işçi sağlığı alanında, sadece üyelerimize, derneklerimize ve federasyonumuza değil, işçi sınıfına büyük yararlar sağlayacak donanımdadırlar. Çukurova İşçi Dernekleri Federasyonu olarak, başta Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay illerindeki işçiler olmak üzere, işçi sınıfımıza duyurumuz şudur: Artık Çukurova İşçi Dernekleri Federasyonu ve işçi derneklerimiz vardır. İçiniz rahat olsun" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim