• BIST 9530.47
  • Altın 2475.487
  • Dolar 32.4663
  • Euro 34.8424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İscehisar Belediyesi’nin ‘Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz’ isimli projesinde imzalar atıldı

İscehisar Belediyesi’nin ‘Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz’ isimli projesinde imzalar atıldı
Afyonkarahisar İscehisar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'ndan kabul gören "Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz"...

Afyonkarahisar İscehisar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'ndan kabul gören "Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz" isimli projenin sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.

2016 yılı proje teklif çağrıları kapsamında 30 Mart 2016 tarihinde ilan edilen "Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı (SÜÇEP)" çerçevesinde İscehisar Belediyesi proje ekibi tarafından "Atık Yönetiminde Etkinliğin ve Verimliliğin" sağlanması kapsamında atık geri kazanımına ve geri dönüşümüne yönelik alt yapı tesis edilmesi çerçevesinde proje hazırlamıştı. Proje ekibi tarafından hazırlanan "Çevreye Atılan Mermer Atıklarını Yola Getiriyoruz" isimli proje Ağustos ayında ZEKA'dan kabul görmüştü.

Proje sözleşmesi İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı tarafından imzalanırken, projenin 18 ayda tamamlanacağı ve gerekli çalışmaların en kısa sürede başlayacağı aktarıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Çibik ise şunları söyledi:

"Projenin amacı İscehisar ilçesinde faaliyet gösteren mermer ocakları, mermer fabrikaları ve mermer atölyelerinde oluşan katı mermer atıklarının geri dönüştürülmesi ile ortaya çıkan malzemenin, ilçedeki yolların yapımında ve alt yapı çalışmalarında kullanılarak çevreye verilen zararın azaltılmasıdır. Proje kapsamında mobil konkasör tesisi oluşturulacak ve çevreye atılan katı mermer atıklarının azaltılması sağlanacaktır. Proje toplam maliyeti 804 bin 830 TL olup, 537 bin 449 TL'si Zafer Kalkınma Ajansı desteği, 267 bin 380 TL'si ise eş finansman olarak belediyemiz bütçesinden karşılanacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim