• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan 35 Kişiye Sertifika

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan 35 Kişiye Sertifika
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi ile Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü'nün (HEM)...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi ile Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü'nün (HEM) ortaklaşa düzenledikleri işaret dili kursunu tamamlayan 35 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Seyhan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinin önemli bir görev üstlendiğini, başta yabancı dil olmak üzere gitar, bağlama, keman, halk oyunları, diksiyon, Osmanlıca, ebru gibi daha birçok kursların verildiğini, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek öğrenmek için ücretsiz kursların fırsat olduğunu ve katılmalarını istedi.

İşaret dilinin önemine değinen Ataşbak, "Nüfusumuz yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan engellileri çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, gerçekleştirdiğimiz projelerle engellilerin spor yapmaları ve sosyal kültürel etkinliklere katılmaları en doğal rehabilitasyon oluyor. Spor tesislerimizin mimari düzenlemesini engellilere yönelik yapıyoruz. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumla entegre olmaları için işaret dili kursunun önemi anlaşılıyor. İnanıyorum ki bu kurstan sertifika alacak olanlar işitme engelli kişilerle daha rahat ilişki kurarak onların yaşamdan keyif almalarını sağlayacaklardır. Kursa katılan, yöneten ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

TOSUN: "SERTİFİKA ALANLAR ÖZEL VE KAMUDA İSTİHDAM EDİLECEK"

Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, son yıllarda işitme engellilerin bu gibi kurslardan mezun olanlar tarafından iletişiminin kolaylaştığını, 120 saat süren ve HEM İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmeni Sezen Kadıoğlu tarafından verilen kursa büyük ilgi olduğunu açıkladı.

Kursu tamamlayan 35 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirten Tosun, şöyle devam etti:

"Düzenlenen bu kurslarla işitme engelli bireylerin sorunlarının kısmen çözüldüğünü düşünüyorum. Bilindiği üzere işitme engellilerle yoğun iletişim içinde olan kamu kurumu ve özel sektörde çalışan personel, herhangi bir iş için kendilerine gelen işitme engelli bireylerle iletişim kurmakta zorlanmaktadırlar. İşitme engelli bireylerin sosyal yaşam ve toplumsal hizmetlere ulaşılabilirliğini artırmak, bireylerin duyan kulağı, konuşan ağzı olabilmeleri için Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu yıl açtığımız işaret dili eğitimi kursunu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu gibi kursları devam ettireceğiz. Kursu tamamlayanların özel ve kamu kuruluşunda istihdamları için gerekli girişimlerde bulunacağız."

Konuşmalardan sonra kursu tamamlayanlara HEM onaylı sertifikaları,Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak,Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal Akkış, Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın Ak, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun,Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu ile Halk Eğitim İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni Sezen Kadıoğlu tarafından dağıtıldı.

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan 35 Kişiye Sertifika

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan 35 Kişiye Sertifika

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan 35 Kişiye Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim