• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İşadamı Galip Öztürk: "Zekeriya Öz’ü ihbar ettim ama yakalamadılar"

İşadamı Galip Öztürk: "Zekeriya Öz’ü ihbar ettim ama yakalamadılar"
Gürcistan'dan Türkiye'ye dönen Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı.

Gürcistan'dan Türkiye'ye dönen Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı. Öztürk İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zekeriya Öz'ü ihbar ettim ama yakalamadılar" dedi.

Gürcistan'a yerleşen Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı. Bugün Trabzon Adliyesi'ne gelerek hakkında bulunan 4 yakalama kararı nedeniyle mahkemeye çıkarak ifade veren Öztürk, Adliye çıkışında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Öztürk, "Türkiye'nin durumu belli bu paralel yapıdan kurtulan ülkemiz milli bir ülke olma yolunda Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar iyi bir hamle yaptı. İkinci Cumhuriyetinin kuruluşu 15 Temmuz. Şu an Trabzon Adliyesinde vermiş olduğum dosyalardan bir tanesi, Büyükşehir Belediyesi'ndeki paralelcilere hakaretten diğeri Avukat Yusuf Danyal'a 15 Temmuz'dan önce paralelci dediğim için ki sonrasında bu örgütten tutuklandı. 2003'lü yıllarla Sosyal hizmetlere yaptırım verdiği 10 tane villanın o gün imara aykırı diye benim olmayan bir maldan devlete bağışladığım bir olaydan benle alakası yok iken Yargıtay'da ki paralelcilerin Galip Öztürk'ün yeninden yargılansın dediği bir dosya. Yani bu kadar memleketin hali vahimdi. İnşallah en ufak bir yerdeki kripto paralelci de bulunur ve tutuklanır. İnşallah her şey daha güzel olur" dedi.

Kendisine kumpas kurduğunu ileri sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinden şikayetçi olacağını söyleyen Öztürk, "Bana kumpas kuranlardan davacı olacağım, Muammer Akkaş'a militan savcı dediğim içinde yine Tekirdağ'da devam ediyor. Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muhammer Akkaş bunlar tamamen bir çete olarak İstanbul Adliyesini yönetiyordu. O günlerde 2012 yılında ben bunları söylediğimde apar topar beni tutuklayarak cezaevine attılar. Allah'ın yardımı ile çıktık ama hak etmediğimiz bir 5 yılı yaşamak zorunda kaldık. Mesele ben değildim. Mesele 15 Temmuz'dan önce bunu görüp daha fazla taraftar toplamak taraftarımız olmalıydı. 15 Temmuz akşamı halkı sokağa çıkaran zihniyet bir yapının parçası olmayacak. Prangalarından ayrılan bir milleti dünya gördü ve yerinde izledi. Şuanda Türk olmak önemli bir yere geldi. Sadece 15 Temmuz hayranlığından dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza dünyada çok büyük bir hayran kitlesi var. Şuan Dünya Lideri seçimi olsa bunu kazanacak tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Zekeriya Öz'ü Türkiye'ye ihbar ettiğini de vurgulayan Öztürk, "Celal Kara ile birlikte Zekeriya Öz, Gürcistan'a geldiklerinde benimde haberim oldu. Yine ben Türkiye'de emniyet yetkililerine haber verdiğimde daha aranması olmadığı saatlerde Gürcistan'a girmişti. Aranması olduktan sonra devletimizin önlem alacak gücü yoktu. 15 Temmuz öncesinde bu kişilerin yakalanması için Türkiye'de haber verdiğim kişilerde daha sonrada FETÖ/PDY'den içeri gittiler. Onun için paralelciyi paralelciye şikayet ederek durduramazdık. Bizim mücadelemiz sadece bireysel katkıdan oluşuyordu. Sadece Celal Kara, Zekeriya Öz ve Muhammer Akkaş, bu işte sembol olmuş değil. Bu yapının siyasi ayağının da mutlaka devlet başına geçecek kişilerin ortaya çıkacağını ve normalleşmenin olacağını düşünüyorum. Düşmanlarımızın istemediği başkanlık sistemini geçerek bu sorunları çözeceğiz. Sol örgütlere geçmişte hep "Rusya mı kafamıza bela ediyor" diye derdik. Aslında arkalarında Amerika olduğunu 15 Temmuz'dan sonra insanlar daha iyi anladı ve gördü" ifadelerini kullandı.

İşadamı Galip Öztürk: "Zekeriya Öz’ü ihbar ettim ama yakalamadılar"

İşadamı Galip Öztürk: "Zekeriya Öz’ü ihbar ettim ama yakalamadılar"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim