• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İş Yerine Gelerek Silahla Tehdit Etti

İş Yerine Gelerek Silahla Tehdit Etti
İzmir'de, iş yerine geldikleri bir kişiyi silahla tehdit edip, Buca ilçesindeki bir evde alıkoyarak darp ettikleri iddia edilen 2 zanlı tutuklandı.

İzmir'de, iş yerine geldikleri bir kişiyi silahla tehdit edip, Buca ilçesindeki bir evde alıkoyarak darp ettikleri iddia edilen 2 zanlı tutuklandı. İş yerine silahla gelen zanlı ise saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, Konak ilçesinde polise başvuran N.Ç (38)'nin Etiler Mahallesi üzerindeki iş yerine gelen kişinin silah zoruyla kendisini Buca'daki bir adrese götürüp darp ettikleri ve silahla havaya ateş ettikleri iddiası üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, kimlikleri tespit edilen A.A (33) ve S.K (29)'yı saklandıkları eve düzenledikleri operasyonla yakaladı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada ise bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait içerisinde dört mermi bulunan şarjör, 28 mermi, 1 ruhsatsız pompalı av tüfeği, tüfeğe ait 11 fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece "nitelikli yağmaya teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçlamalarıyla tutuklandı.

ZANLI KAMERADA

Öte yandan zanlılardan birisinin iş yerine gelerek, buradaki çalışanı silahla tehdit ettiği anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde içeriye giren zanlı, cebinden çıkardığı silahı iş yerindeki çalışana gösteriyor. Zanlının, köşeye sıkıştırdığı N.Ç'yi silahla tehdit ettiği ve darp ettiği anlar da görüntülerde yer alıyor.

ARANAN SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ DE YAKALANDI

Tutuklanan zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan A.A'nın, Alsancak semtinde bir travestinin evinde Hamza Kolay'ın öldürülmesinin ardından "Aktaşlar" suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla yakalanan ve sonrasında cezaevine giren "Kasap Eşref" lakaplı M.A'nın kardeşi olduğunu belirledi. Cinayet suçundan kesinleşmiş 14 yıl hapis cezası bulunan M.A'nın bir yıldır arandığını ve İstanbul'da olduğunu tespit eden ekipler, İstanbul emniyeti ile irtibata geçti. M.A'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim