• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İş Sanat'ta Bir Yıldız Daha Parlıyor

İş Sanat'ta Bir Yıldız Daha Parlıyor
İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç ve yetenekli kemancı İlayda Zeynep Köksal oluyor

İş Sanat'ın genç yeteneklere sahne deneyimi kazandırmak ve kamuoyuna tanıtmak için gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar konser serisinin bu sezon son konuğu kemancı İlayda Zeynep Köksal oluyor. Milli Reasürans'ta düzenlenecek konserde genç sanatçıya Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nı 2012 yılında en yüksek derece ile bitiren piyanist Başar Can Kıvrak eşlik edecek.

Kemana 6 yaşında başlayan genç sanatçı 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu'na kabul edildi. Elena Postnova, Bahar Kutay ve hâlâ çalışmalarını birlikte sürdürdüğü Muhammedjan Turdiev'in öğrencisi olan Köksal, Aralık 2009'da Remember Enescu Uluslararası Keman Yarışması'na katılarak, kendi kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya ve Kayseri'nin yanı sıra Burdur Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali'nde konserler veren XX yaşındaki keman sanatçısı aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni ve Ankara Gençlik Senfoni orkestraları ile de solist olarak sahneye çıktı.

2006 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'na kabul edilen İlayda Zeynep Köksal, Rengim Gökmen yönetiminde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Orhun Orhon yönetiminde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Türk Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışında pek çok konserde görev aldı.

Soylu Ailesinden Parlayan Yıldızlar'a Meriç Soylu Ödülü

Milli Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar Serisi'nde sezonun en parlak yıldızına, geçtiğimiz yıl genç yaşta aramızdan ayrılan Meriç Soylu'nun ailesi "Meriç Soylu Ödülü"nü verecek. Meriç Soylu, 2006 yılında başladığı İş Sanat Yönetmenliği görevini vefat edene kadar başarıyla sürdürdü. Vizyonu ve müzik tutkusuyla her sezon İş Sanat sahnesinde birçok önemli konsere ve yenilikçi projeye imza attı. Soylu ailesi bu değerli ödül ile Meriç Soylu'nun adını yaşatmayı ve genç yeteneklerin sanat hayatlarında attıkları bu ilk adımlarında destek olmayı arzuluyor. Soylu ailesi, serinin en yetenekli Parlayan Yıldız'ına ödülünü 12 Haziran Perşembe akşamı taktim etmeye hazırlanıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim