• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

İş Sağlığı Ve Güvenliği Paneli

İş Sağlığı Ve Güvenliği Paneli
Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) işbirliğiyle düzenlenen...

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) işbirliğiyle düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" başlıklı panel, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıfat Akbıyıklı, Üniversitenin 10. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle İSAG'la işbirliği içerisinde bu semineri düzenlediklerini söyledi. Konuşmacılara verecekleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Doç. Dr. Akbıyıklı, tecrübelerinden, teorik çalışmalarından, katıldığı seminer ve toplantılarda yapmış olduğu sunumlardan derlediği bilgilerle işçi sağlığı ve güvenliği konusunda genel bir değerlendirme yaptı.

Panelin ilk konuşmacısı İSAG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, İSAG'ın yaptığı çalışmalardan bahsederek konuşmasına başladı. İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlemek ve iş güvenliği kültürünü oluşturmak için sahaya inmeleri gerektiğini dile getiren Kavlak, bu güne kadar 23 üniversitede ve yaklaşık 43 farklı şehirde iş sağlığı ve güvenliği seminerleri düzenlediklerini ifade etti.

Panelin bir diğer konuşmacısı olan İnşaat Mühendisi ve 3. Hava Limanı İş Sağılığı ve Güvenliği Danışmanı Tevfik Paçacı, yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusu ile 3. Havalimanı'nın iş güvenliğiyle ilgili bilgiler verdi. Bu zamana kadar 1500 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı yetiştirdiklerini belirten Paçacı, 3. Havalimanı'nın büyük bir iş istihdamı sağladığına dikkat çekerek projenin dünya çapında bir proje şeklinde nitelendirdi.

Panel, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Saadettin Sezginer'in konuşmalarıyla devam etti. Eğitim verirken yaşadığı olumlu ve olumsuz deneyimlerden örnekler veren Sezginer, bilgi ve tecrübelerini samimi bir üslupla paylaşarak kişisel koruyucu donanımın, iş sağlığı ve güvenliğinin temeli olduğuna dikkat çekti.

Panelin son konuşmacısı Layher İskele Marmara Bölge Müdürü Bülent Aldaş, güvenli iskele uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı çalışmalar sonucu iskelelere belli standartların geldiğini ifade eden Aldaş, doğru iskelenin nasıl kurulacağı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunarak İskelelerin sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Program; katılım sertifikaları, plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim