• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

'İş kuracaklar para elden dağıtılıyormuş gibi bize geliyor'

'İş kuracaklar para elden dağıtılıyormuş gibi bize geliyor'
Girişimcilik kursu ile teşviklerden yararlanmak isteyen çok sayıda vatandaş olduğunu belirten Samsun İşkur İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, büyük kısmının...

Girişimcilik kursu ile teşviklerden yararlanmak isteyen çok sayıda vatandaş olduğunu belirten Samsun İşkur İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, büyük kısmının bilinçsizce "bedava para dağıtılıyor" düşüncesiyle kuruma geldiklerini söyledi.

Esnaf Odaları Birliği ve İşkur aracılığı ile girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı. Esnaf Odaları Birlik binasında düzenlenen imza törenine İşkur İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Eyüp Güler ve çok sayıda esnaf odası başkanları katıldı. Törende konuşan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Eyüp Güler, "Esnaf ve Sanatkar kesimi toplumumuzun ekonomideki önemli bir bölümünü teşkil etmektedir. İstihdam problemi Türkiye'nin özellikle de Samsun'un en önemli sorunudur. İşsizliğe çözüm için kurumsal olarak girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Geçen yıl 400 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini, 210 kişinin işletme açtığını hatırlatan İşkur İl Müdürü Kılıçaslan, şunları kaydetti: "Bu kişiler sadece kendileri çalışmadığı gibi istihdama da büyük katkı sağlıyorlar. Kurumumuzun hem işverene hem de işçiye destekleri artıyor. Bir işletme kurulacağı veya mevcut işletmeye eleman alınacağı zaman mutlaka bizimle irtibata geçiniz. Yeni bir işletme kurulduğunda kendi öz kaynaklarınızı kullanıyorsunuz. Ama bize başvurduğunuzda 50 bin TL hibe alacağınız gibi yeni eleman aldığınız da ise bin 300 TL maaş desteği alıyorsunuz. Devlet teşviklerini araştırılması gerekiyor."

Tüm duyurulara rağmen vatandaşların önceliğinin iş yeri açmaktan çok para almak olduğunu Kılıçaslan, şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşta bilinçsizlik var. Bir işletme kurmak için bize gelmiş ama ne yapacağını bilmiyor. Yapacağı iş ile ilgili hiçbir bilgi sahibi değil. İşin geçmişini araştırmadığı gibi piyasadaki durumunu dahi araştırmadan geliyor. Bir yerden 3, 5 kuruş bulmuş bize gelmiş ve "işletme açacağım" diyor. Açılanlardan daha fazla kapananları görüyoruz. Sonunun ne olduğuna baktığımızda ise tecrübesizlik ve bilgisizlik çıkıyor. Bu eğitimlerin verilmesindeki asıl amaç işletme hakkında bilgi sahibi olması. 50 kişilik bir eğitime 810 kişi başvurmuştu. Sürekli mülakat yaptık, biz bu 810 kişinin arasından 50 kişiyi zor bulduk. İşletme konusunda deneyimi ve sektörde geçmişi olan kişileri değerlendiriyoruz. Eşi ile iki farklı işletme kurmayı planlayanlar da var. İki cahil geliyor sanki "para elden dağıtılıyormuş" gibi teşvik istiyorlar. Yaptığınız yatırımın her türlü arkasında duracaksınız ve belli bir yatırımınız olacak devlet size öyle destek verecek."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim