• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İş-kur Hizmetlerini Genişletiyor

İş-kur Hizmetlerini Genişletiyor
Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Bilecik Şube Müdürlüğü, iş başı eğitim programı, toplum yararına programlar ve mesleki eğitim kursları kapsamında...

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Bilecik Şube Müdürlüğü, iş başı eğitim programı, toplum yararına programlar ve mesleki eğitim kursları kapsamında verilen hizmetlerin, işveren ve iş arayanlar için genişletildiğini bildirdi.

İŞ-KUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan, İŞ-KUR Genel Müdürlüğü tarafından işsizlikle mücadeleyle alakalı mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının devam ettiğini belirtti. Tozan, "Toplum yararına program ve girişimcilik eğitim programlarının usul ve esaslarını belirlemek amacı ile 12 Şubat 2016 tarih ve 29622 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik yapan yönetmelik ile gelişen iş gücü piyasası koşullarına uyum sağlamak ve işverenler ile iş arayanlara daha etkin hizmet sunabilmek amacı ile çeşitli değişikliklere gidildi. Bu değişiklikler kapsamında il müdürlüğü tarafından yürütülen iş ve işlemlerde, işbaşı eğitim programının süresi 6 aydan 1 yıla çıkarılmıştır. Buna göre 24 ay içinde işsizler ve öğrenciler toplam 320 fiili gün bu programa katılarak günlük 50 TL cep harçlığı alabileceklerdir. Bu süre boyunca da İŞ-KUR katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini ödeyecektir. Katılımcıların işbaşı eğitim programından faydalanmalarını artırmak, iş gücü piyasasına uyum sağlamaları ve daha uzun süre istihdamda kalmalarını sağlamak amacı ile işverenlerden istihdam taahhüdü alınarak katılımcı sayılarında ve programın uygulama esaslarında genel müdürlükçe özel düzenlemeler yapılabilme yetkisi alınmıştır. Buna göre daha yüksek istihdam taahhüdü alınarak yüzde 50 iş yerine yüzde 10 kontenjandan daha fazla kontenjan yüzde 30 imkanı getirilmiştir" dedi.

"DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARIN TOPLUM YARARINA PROGRAMDAN FAYDALANMASI İMKANI GETİRİLMİŞTİR"

Dul ve yetim aylığı alanların toplum yararına programdan faydalanması imkanı getirildiğini de anlatan Tozan, şöyle devam etti:

"İŞ-KUR tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarında daha fazla üniversitelerle işbirliği yapılabilmesi için eğiticilere ödenen ek ders ücretlerinde düzenleme yapılarak daha önce standart olarak her eğiticiye verilen aynı eğitici gideri yerine, eğiticinin görev yaptığı kurumun mevzuat dikkate alınmaya başlanacak ve eğiticinin unvanına göre verilen eğitici giderleri değişmiştir. Mesleki eğitim kurslarından üniversite öğrencilerinin ve işbaşı eğitim programından lise öğrencilerinin yararlanması imkanı getirilmiştir. 15 yaşını tamamlayan ve dersleri kurs ve programlara katılmasına mani olmayan öğrenciler faaliyetlerden faydalanabilecektir. Dul ve yetim aylığı alanların toplum yararına programdan faydalanması imkanı getirilmiştir. Kurs ve programlar arasında 6 ay bekleme kuralı çalışanların mesleki eğitim ve girişimcilik programı için kaldırılmış; kurs sonrasında bir ay içinde İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Program sonrasında İşbaşı Eğitim Programına gidilmesi halinde bekleme şartı kaldırılmıştır. Ayrıca iki İşbaşı Eğitim Programı arasında 6 ay olan bekleme süresi 3 aya indirilmiştir. Kurs sonrasında İşbaşı Eğitim Programı yapılması halinde daha önce toplam süre 160 fiili gün iken bu süre 480 güne çıkarılmıştır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim