• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İş-Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan:

İş-Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan:
İş-Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında Düzce'ye geldi.

İş-Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında Düzce'ye geldi. Özkan seferberlikle ilgili Düzce'de tüm taraflarla bir araya geldiklerini söyleyerek, 2 milyon kişinin seferberlik kapsamında istihdam edileceğini dile getirdi.

İş-Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlattığı "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında Düzce'ye geldi. İş-Kur'daki incelemeleri ve ziyaretlerinin ardından Vali Zülkif Dağlı ile görüşen Özkan, ziyaret sonrasında Düzce'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İş-Kur Genel Müdürü Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Şubat itibariyle başlatmış olduğu bir milli seferberlik var.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu da çalışma hayatında milli seferberliği başlatmıştı. Bu kapsamda bakanlığımızdaki üst düzey bürokratlar Ocak ayından bu yana farklı illeri ziyaret ediyoruz. Amacımız iş gücü piyasasının yani çalışma hayatının bütün aktörleriyle bir araya gelmek. İşsiz olanlarla, işverenlerimizle, odalarla, borsalarla, SGK'nın paydaşlarıyla karşılıklı olarak görüşüyoruz. Alandaki çalışma hayatı ile ilgili sıkıntıları dinliyoruz. Güzel olanları dinliyoruz, sıkıntıların atlatılması için de Ankara'ya döndüğümüzde dersimize çalışıyoruz ve alanda yeni çalışmalara başlayarak çalışma hayatını rahatlatmak istiyoruz" dedi.

Çalışma hayatında milli seferberliğin işveren açısından artılarını da anlatan Özkan, işverenlerin hangi nitelikteki işsizleri alacağı konusunda da bilgiler aktardı. Özkan, "Şubat ayından itibaren işverenlerimizin ilave olarak aldıkları her eleman için ücretlerin belli bölümü bu asgari ücret üzerinden yüzde 37'sine tekabül ediyor. 773 liralık bir tutar, devlet tarafından karşılanıyor. Bunu artık işverenlerimiz ödemiyorlar. Buradaki önemli kıstaslardan bir tanesi, aralık ayındaki aylık Müdürümüz ile saha çalışmaları yapıyoruz. Ev ziyaretleri yapıyoruz. Çalışma hayatındaki sorunları yerinde tespit edip çözüm için buradayız" ifadelerini kullandı.

Tüm taraflarla birlikte seferberliğin en iyi şekilde sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayan Özkan, 2 milyon işsizin bu seferberlik ile istihdam edileceğinin altını çizdi. Çalışma hayatında milli seferberliği başlatırken TOBB'la bir protokol imzalandığını belirten Mehmet Ali Özkan, "Aslında bütün taraflarla bir aradayız. Ülkemizde 15 Temmuz'da yaşanan hain terör darbesi ve diğer bölgelerdeki terör olayları sebebiyle iş gücü piyasasında maalesef bir azalma bir durağanlık meydana gelmişti. Fakat ülkemizin tek olduğunu biliyoruz. Bir tek Türkiye var. Bunu için bütün taraflar birlikte bu seferberliği en iyi şekilde sonuçlandırmamız gerekiyor.1,5 milyon kişinin yeniden istihdama girmesi hedeflenmişti, eğitim programlarını da dikkate aldığımızda şu an için 2 milyon kişinin seferberlik kapsamında istihdama katılması için tüm çabamızı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim