• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İş Kazalarına Dünya Kadar Fatura

İş Kazalarına Dünya Kadar Fatura
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezinin ilk bölgesel...

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezinin ilk bölgesel etkinliği olan AB ve Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminde konuştu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Onur, dünya genelindeki toplam gayrisafi hasılanın yüzde 4'ünün bu iş kazalarıyla birlikte eridiğine dikkati çekti.

BTSO Akademi Projesi kapsamında Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen AB ve Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi tamamlandı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun destekleriyle "az tehlikeli', "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" olmak üzere 3 alanda verilen eğitimde, mesleki hastalıkların sebepleri, iş kazaları, acil durum planları, iş hijyeni, çalışma mevzuatı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları, iş kazalarının sebepleri, acil durum planları gibi konularda bilgi paylaşıldı.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Uluslararası Çalışma Örgütü rakamlarına göre dünyada her 15 saniyede 1, her gün yaklaşık 6 bin işçinin iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

İŞ KAZALARININ FATURASI AĞIR

Dünya genelindeki toplam gayri safi hasılanın yüzde 4'ünün bu iş kazalarıyla birlikte eridiğini dile getiren Onur, mesleki ve teknik eğitimin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi adına birçok ilke imza attıklarını ifade etti. Bursa'ya ve Türkiye'ye BTSO MESYEB'i kazandırdıklarını hatırlatan Onur, "Bu merkezimiz bugün 64 meslekte sunduğu sınav ve belgelendirme hizmetiyle alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu oldu. MESYEB'in yanı sıra Odamız çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM de iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine öncülük ediyor. Son olarak AB Bilgi Merkezimizin ilk bölgesel etkinliği olma özelliği taşıyan "AB ve Türkiye'de iş İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerimizi tamamladık. Eğitimlere katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BEŞ BİN SERTİFİKA, 12 BİN KATILIM BELGESİ VERDİK

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, 1986 yılında kurulan okulun şimdiye kadar binlerce mezun verdiğini söyledi.

Yüksekokul olarak şimdiye kadar 5 binden fazla sertifika, yaklaşık 12 bin civarında katılım belgesi verdiklerini dile getiren Karahan, BTSO ile birlikte yaptıkları işbirliğinin iş sağlığı ve güvenliğine büyük katkı sağladığını ifade etti. Karahan, şöyle konuştu; "BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın öncülüğünde Bursa iş dünyasına değer katan projelere imza attık. Bu noktada üniversite sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayan BTSO'ya şükranlarımı sunar, verilen eğitime katılan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Aytuğ Onur ve Mehmet Karahan, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İş Kazalarına Dünya Kadar Fatura

İş Kazalarına Dünya Kadar Fatura

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim