• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi
Balıkesir'de 2015 yılının Ocak ayında 17 yaşındayken cep telefonunu, kimliğini ve kişisel eşyalarını yanına almadan evinden ayrılan ve bir daha kendisinden...

Balıkesir'de 2015 yılının Ocak ayında 17 yaşındayken cep telefonunu, kimliğini ve kişisel eşyalarını yanına almadan evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Aydın Paçal'ın ailesi perişan oldu. Oğlunu 15 aydır göremeyen anne Gönül Paçal, çocuğuna yalvararak, "Oğlum, eğer hayattaysan yaşadığını bileyim. Seni bir kere göreyim, yine git" diye göz yaşı döktü.

Balıkesir 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan ve 2015 yılında okulu bırakıp, ailesine, "Ben çalışmak istiyorum" diyerek evinden ayrılan Aydın Paçal'dan 15 aydır haber alınamıyor. Anne Gönül ve baba Ali Paçal, çocuklarının hayatından endişe ediyor. Oğlunun çalışmak istediğini söyleyen anne Gönül Paçal, "Çocuğum Balıkesir'i beğenmiyordu. Artık gençliğin verdiği bir şey mi anlayamadım. "Okumayacağım çalışacağım" dedi. Ben de "iş bulup çalışmazsın" gibilerinden konuştum. "Neden okulu bıraktın, 5 ayın kalmış, diploma alacaksın, yazık günah değil mi senin hayatına" dedim. Okuduğu okuldaki mesleği sevmedi galiba. "Ben yapmayacağım bu mesleği, sevmiyorum" dedi. Ben de "yapma oğlum diploman kenarda kalsın başka iş yaparsın" diye konuştum" dedi.

Oğlunun evden ayrıldığı gün kendisinin sabah işe gittiğini, eşinin ise öğlen işe gideceğini söyleyen Gönül Paçal, "Ben işe gitmeden banyoya girdi. Geri döndüğümde evde yoktu. Sonrası babası da gece işten geldi. Aydın devamlı iş arayışı içindeydi. Bir kaç firmada iş yapacağını söylemişti. İki üç gün bekledik. Hemen polise haber vermedik, belki tekrar geri gelir diye. Onun çalışmak istediği yerlere gittik. Sonra polise gittik. Kayıp müracaatı yaptık. Aşağı yukarı 15 aydır hiç bir haber yok" şeklinde konuştu.

"BOKSÖRLÜK YAPIYORDU"

Oğlunun boksörlük yaptığını söyleyen anne Gönül Paçal, çocuğunun hep çalışma düşüncesinde olduğunu ve evin tek oğlu olduğunu söyleyerek, "Oğlumun paraya da ihtiyacı da yoktu, çalışmaya da. Serseriliği de yoktu. Ağır başlıydı ve boksörlük yapıyordu. İzmir, İstanbul, İskenderun ve bir çok şehirde boks müsabakalarına katılırdı" dedi.

Oğlunun 6 Ocak 2015 yılında evden ayrıldığını ve şu an 18 yaşında olduğunu söyleyen Paçal, "Oğlumu bulmak için araştırmalar yaptım. Nüfus dairesine gittim, kimlik çıkartmış mı diye. Kimliğini, bilgisayarını, cep telefonunu bırakmış. Bilgisayarını da Bursa'da incelediler, bir şey çıkmadı. Bütün eşyaları burada" şeklinde konuştu.

Oğullarını hiç şekilde daraltmadıklarını söyleyen Paçal, "Biliyoruz gençliğin verdiği bir şey. Babası oğluma benzeyenler oldu diye Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e ve Soma'ya gitti. Balıkesir'in büyün yazlıklarını gezdi. Fellik fellik dolaştı. Hala kapının önünden biri geçse, oğlumuz diye arkasından gidiyor" dedi.

GÖZYAŞLARIYLA OĞLUNA YALVARDI

Oğlunun fotoğrafına bakarken gözyaşlarına boğulan anne Paçal, çocuğuna eve dönmesi için yalvardı. Paçal, "Ona hiç ulaşamadık. Hiç aramadı. Bir haber bekliyoruz. Eğer yaşıyorsa, hayattaysa oğluma mesaj göndermek istiyorum. Aydın oğlum, yavrum, bir tanem, beni duyuyorsan ne olursun gel. Anneciğim, baban da bir şey söylemiyor, ben de bir şey söylemiyorum. Eğer bir yerde çalışıyorsan, rahatın yerindeyse, gel bizi gör. Biz seni görelim, tekrar git yavrum. Biz sana Balıkesir'de kal demiyoruz. Sen bizi yanlış anladın yavrum. Ne olursun oğlum, sana yalvarıyorum. Sesimizi duyuyorsan, sana ulaşabilirsem, beni duyarsan, ne olursun gel. Sadece görelim, vallaha git. Tekrar git. Hatta gerekirse evimi barkımı satar, senin arkandan gelirim. Biz senin arkandayız yavrum" dedi.

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

İş İçin Evden Çıktı, Bir Daha Dönmedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim