• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İş Güvenliği Hayat Kurtarır

İş Güvenliği Hayat Kurtarır
"İş kazalarının mazereti olmaz" anlayışı ile hareket eden MOTAŞ, eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

"İş kazalarının mazereti olmaz" anlayışı ile hareket eden MOTAŞ, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda MOTAŞ personeline, "İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları" hakkında bilgi verildi.

MOTAŞ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlediği seminerde, "İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları" konusu işlendi. Özel bir güvenlik uzmanı tarafından verilen seminer iki vardiya halinde yapıldı. Çalışanlarına eksik gördükleri konularda eğitim verdiklerini belirten MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, personel eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede eğitimleri belli periyotlarda devam ettirdiklerini vurguladı. Azami verim alabilmek için personeli iş konusunda eğittikleri gibi sosyal alanlarda ve kişisel hakları konularında da bilinçlendirmeyi ihmal etmedikleri kaydeden Tamgacı, "Personelimize iş kazalarının oluş sebepleri ve alınacak tedbirleri ihtiva eden "İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları" konulu bir seminer verdik. Personelimizin iş kazalarına uğrayarak mağdur olmamaları için gerekli önlemleri aldığımız gibi iş güvenliğini sağlayabilmek için de bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. İnsan odaklı bir işletme olduğumuzdan her konuda hassas davranıyoruz. Alanında uzman eğitimcilerle anlaşarak çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde iş sırasında meydana gelen kazalar, mesai dışında oluşan kazalarla meydana gelen bu kazaların hangilerinin iş kazası kapsamına girdiği ile ilgili bilgi aktarıldı. Mesai saatleri içerisinde bilinçli çalışma veya tedbirsizlik yapılarak iş güvenliği kurallarına uymadan çalışma ve bunun neticesinde meydana gelebilecek kazalar örnekleriyle anlatıldı. İş kazalarının büyük çoğunluğunun mesaiye başlamanın ilk saatlerinde oluştuğu ve kazaların büyük çoğunluğunun gençler arasında meydana geldiği vurgulandı. İş kazalarında Türkiye'nin dünyada ilk sıralarda olduğu belirtildi ve bu seviyenin nasıl aşağılara çekilebileceği konusunda uyarılar yapıldı. Meslek hastalıkları ile ilgili de bilgiler verildi. Hangi hastalıkların meslekten doğduğu ve bunun önüne nasıl geçileceği örneklerle anlatıldı.

İş Güvenliği Hayat Kurtarır

İş Güvenliği Hayat Kurtarır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim