• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

"İş güvencesini tehdidine karşı çıkmayan sendika tartışılır duruma gelir"

"İş güvencesini tehdidine karşı çıkmayan sendika tartışılır duruma gelir"
Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF SEN) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, "Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa,...

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF SEN) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, "Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa, bu konuda başlatılan ortak mücadeleye katılmazsa varlığını tartışılır hale getirmiş demektir." dedi. Durmuş, sendikalara ortak mücadele çağrısında bulundu.

Aktif Sen, kuruluşunun ikinci yılını yurt genelinde yapmış olduğu faaliyetler ile kutlamaya devam ediyor. Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş ve Bölge temsilcisi Veysel Öncel İkinci yıl etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da üyeleri ile buluştu. Yenişehir Çamlık'da düzenlenen kahvaltıya Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri ve aileleri katıldı.

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, sendika faaliyetleri ve değişmesi planlanan 657 sayılı kanunla ilgili değerlendirmede bulundu. Hızla büyüyen ve gelişen bir sendika olduklarını aktaran Durmuş, "28 Aralık 2013 tarihine kadar üye sayımız 173 idi. Bu tarihten 15 gün sonra üye sayımız 22 bine ulaştı. Sizlerin sayesinde üye sayısını bu kadar kısa sürede en hızlı artıran sendika olduk. Yine sizlerin verdiği güç ile toplam 39 eğitim sendikası arasında yapılan kıyaslamada sosyal faaliyet rekoru kırdı. Sendikanız 38 sendikanın son iki yılda yaptığı faaliyetlerin 2 katını birinci yılında yapmıştır." diye konuştu.

657 sayılı devlet memurlar kanununda yapılması öngörülen değişikliklere de değinen Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, kamu çalışanlarının tümünü ilgilendirdiğini, bu sebeple muhtemel "iş güvencesinin" ortadan kaldırılması noktasında tüm sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Böyle bir değişikliğin anayasa değişikliği ile mümkün olacağını ve bunun Türkiye'yi zor duruma sürükleyeceği uyarısında bulunan Durmuş, şunları kaydetti: "ILO sözleşmeleri gibi birçok uluslararası sözleşmelere imza atmış bir ülkede, iş güvencesinin kaldırılması uluslararası arenada da Türkiye'yi zor durumda bırakacaktır. İş güvencesinin kaldırılmasını hiçbir sendika istemez. Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa, bu konuda başlatılan ortak mücadeleye katılmazsa varlığını tartışılır hale getirmiş demektir."

Programın sonunda Aktif Sen tarafından düzenlenmiş olan "Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri" yarışması kapsamında Şanlıurfa birincisi olan Ahmet Eriş'e ve yıllarca Şanlıurfa'nın eğitimine kendini adayan emekli sendika üyelerine plaket ve fincan takımı hediye edildi.

"İş güvencesini tehdidine karşı çıkmayan sendika tartışılır duruma gelir"

"İş güvencesini tehdidine karşı çıkmayan sendika tartışılır duruma gelir"

"İş güvencesini tehdidine karşı çıkmayan sendika tartışılır duruma gelir"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim