• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

İş Fikirleri Bu Kursta Hayat Buluyor

İş Fikirleri Bu Kursta Hayat Buluyor
Osmangazi Belediyesi'nin KOSGEB işbirliği ile bu yıl ilk kez hayata geçirdiği "girişimcilik kursu" büyük ilgi gördü.

Osmangazi Belediyesi'nin KOSGEB işbirliği ile bu yıl ilk kez hayata geçirdiği "girişimcilik kursu" büyük ilgi gördü. 60 kişilik kursa 400'den fazla müracaat oldu.

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde bu yıl ilk defa açılan girişimcilik kursu, iş fikri olan vatandaşlar için önemli bir fırsat oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, genç müteşebbislerin desteklenmesini hedefleyen teşvik paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar kursa başvuruyor. Vatandaşlar, kurs sonunda alacakları belge ile KOSGEB'e müracaat ederek teşviklerden yararlanmak için OSMEK tarafından açılan kursa katılarak belge sahibi olmaya çalışıyor.

OSMEK usta öğretici ve KOSGEB eğitimcisi Elif Şencan, ilk kez açılan kursun beklenenden fazla ilgi gördüğünü söyledi. Şencan, "Osmangazi Belediyesi'nin Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları başladı. OSMEK bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen kursumuza ilgi beklenenin çok çok üzerinde. 60 kişinin alınacağı kursumuza 400'den fazla müracaat oldu. KOSGEB'in, eğitim, finans, sağlık ve eğlence sektörüne ilişkin iş fikirlerini desteklemiyor. Bunun dışındaki tüm iş fikirlerinin destek kapsamındadır. Katılacak kursiyerleri belirlemek için, iş fikirleri ile ilgi soruları içeren 25 soruluk bir sınav, ardından da 13 sorudan oluşan bir mülakat düzenledik. Sınavda başarılı olanlar kursumuza devam edecek. Kurs sonunda alacakları belge ile devlet teşvikinden yararlanmak için KOSGEB'e müracaat etme şansı bulacak kursiyerlerimizden iş fikirleri kabul edenler, 50 bin liralık hibe ile 100 bin liralık kredi imkanından yararlanma fırsatı bulmuş olacaklar" diye konuştu.

OSMEK bünyesinde ilk kez açılan girişimcilik kursuna başvuranlardan Zuhal Varol, "Çalıştığım işin dışında, farklı bir alanda kendi işimi yapmak istedim ve proje hazırladım. KOSGEB aracılığı ile verilen desteklerden yararlanmak için bu kursa katıldım" dedi.

"58 YAŞINDA GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN BAŞVURDU"

Evinin bahçesindeki fırında organik köy ekmeği pişirdiğini, devlet teşvikinden yararlanıp kendi fırınını açmak istediğini söyleyen 58 yaşındaki Kıymet Kekiç, "Kendi evimin bahçesinde pişirdiğim organik ekmekleri satarak aile bütçeme katkıda bulunuyorum. 3 yıldır bir fırın açarak Bursa halkına organik ekmek yedirme hayali kuruyorum. İş fikrimi gerçekleştirmek için ben de "Girişimcilik Kursu'na müracaat ettim. İnşallah sınavı kazanıp kursa katılırım. Alacağım belge ile KOSGEB'in teşviklerinden yararlanarak kendi fırınımı açarım. Böyle bir uygulamayı gerçekleştirenlere, bize bu imkanı sunanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

İş Fikirleri Bu Kursta Hayat Buluyor

İş Fikirleri Bu Kursta Hayat Buluyor

İş Fikirleri Bu Kursta Hayat Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim