• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İş dünyasından teröre lanet mesajları yağdı

İş dünyasından teröre lanet mesajları yağdı
Dün akşam Atatürk Havalima'nında gerçekleşen bombalı saldırı tüm Türkiye’yi adeta tek yürek yaptı. Menfur saldırı ile ilgili STK’lardan ve iş dünyasından peşpeşe kınama mesajları geldi.

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldısının ardından iş dünyası teröre lanet yağdırdı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden kınama;

Uluslararası Nakliyeciler Derneği adına bir mesaj yayınlayan Yönetim Kurulu başkanı Çetin Nuhoğlu, kalleş saldırının amacının toplumu umutsuzluğa sevk etmek ve ülkemizin ekonomisine zarar vermek olduğunun altını çizdi: işte Nuhoğlu'nun mesajı:

UND olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, menfur saldırıda yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı konumundaki bir yerde gerçekleştirilen bu kalleş saldırının amacının toplumu umutsuzluğa sevk etmek ve ülkemizin ekonomisine zarar vermek olduğu açıktır. Mübarek Ramazan ayında Türkiye Cumhuriyeti’ni ve insanlarımızı hedef alan bu eylem karşısında ortak bilinçle hareket ederek ve tek vücut olmalıyız.

Milletimizin birlik, beraberliğine ve aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı terör örgütlerinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da gereken cevabı alacaklarından eminiz. İstikrarımızı hedef alan bu tür saldırılara karşı devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğimizi Yüce Milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Milletimizin başı sağ olsun.

TÜSİAD “Terör bir kez daha cani bir eylem gerçekleştirdi”

TÜSİAD, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili bir mesaj yayımladı. TÜSİAD, mesajında şöyle dedi:

“Terör bir kez daha cani bir eylem gerçekleştirdi, dün gece İstanbul Atatürk Havaalanı'nda masum insanlar bu alçak saldırıda yaşamlarını yitirdi. Bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.

Son dönemde üzülerek şahit olduğumuz tüm insanlık dışı saldırılar gibi, bu saldırı da, ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef almıştır.  Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekûn mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede, terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve işbirliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz.  Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir.”

TİM’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam gerçekleşen terör saldırısını dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.  Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Terörün alçaklıkta sınır tanımadığını vurgulayan Büyükekşi, “İnsanlık duygularını terketmiş vicdan yoksunu teröristlerce gerçekleştirilen bu alçakça saldırı bu kez sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı’nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve  seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir” dedi.

Dün akşamki saldırının Türkiye’nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapıldığının altını çizen Büyükekşi, tam da Türkiye’nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz”.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR, TERÖRÜ LANETLEDİ

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, havaalanındaki terör saldırısından sonra teröre lanet okudu. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Çağlar açıklamasında “Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı. Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD’DAN AÇIKLAMA

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Nail Olpak, 28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Olpak, açıklamasında şunları kaydetti:

“MÜSİAD olarak, Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim