• BIST 9548.09
  • Altın 2490.812
  • Dolar 32.5157
  • Euro 34.5164
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

İş dünyasından Ankara tepkisi

İş dünyasından Ankara tepkisi
İş dünyası; Ankara’da meydana gelen, milletimize ve Türk demokrasisine karşı yapılan menfur eylemi şiddetle kınadı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tür terör saldırıları ile sarsılamayacak şekilde kuvvetli bağlara sahip olduğu vurgulandı

Ankara’daki patlamaya toplumun her kesiminden tepki yağdı. İş dünyası, dün Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği ‘Barış’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Konuya ilişkin açıklama yapan çeşitli oda, dernek ve birlik başkanları faillerin bir an önce tespit edilip, yargılanması gerekliliğini vurgularken; miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması gerektiğinin altı çizildi. 

SİYASİLERE ÇAĞRI

- Başkanlığını Cansen Başaran Symes’ın yaptığı Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) kamuoyuna yaptığı açıklamada ise Bugün Ankara’da gerçekleşen patlamalar sonucunda kaybettiğimiz yaşamlardan dolayı tarifsiz bir üzüntü içindeyiz. Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz” denildi. TÜSİAD açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe vericidir. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir.” Açıklamada, başta siyasi partiler olmak üzere herkesin terör ve şiddete karşı kayıtsız şartsız ortak bir duruş sergilemesi gerektiği vurgulandı.

İNSANLIKLA BAĞLANTISI OLAMAZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını söylerken, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler.” Hisarcıklıoğlu, saldırıların faillerinin en kısa sürede bulunup, yargı önüne çıkarılacağına inandıklarını kaydetti.

BARIŞA OLAN İNANCIMIZ AZALMAMALI

- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Ankara’da meydana gelen terör saldırısını tüm kalbimizle lanetliyoruz. Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve bu konuda olağanüstü bir titizlik gösterilmesi hususunun altını da çizmek istiyoruz” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini belirten Kadooğlu, şöyle devam etti: “Şiddet yeniden gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Ancak ne olursa olsun barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır.”

FAİLLER BİR AN ÖNCE YAKALANMALI

- Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da, “Bu menfur saldırılar neticesinde ülkemizde beraber yaşama kültürü, barış ve kardeşliğin gelişimine katkı sağlamaktan başka bir amacı olmayan masum vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmelerinden derin üzüntü duyuyoruz” dedi. Bayındır, “Ankara’da yaşanan patlamalar sonucu vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine sebep olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Bayındır, açıklamasında, “Ülkemizin barış ve istikrarına yönelik bu tür korkunç saldırıların planlayıcısı olan faillerin emniyet güçlerimiz tarafından bir an önce yakalanmasını bekliyoruz” dedi.

BARIŞA KADIN ELİ DEĞMELİ

 Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkan Sanem Oktar, “Demokratik haklarımızı kullanacağımız ve seçime huzurla gitmeyi arzu ettiğimiz bu günlerde; barış, kardeşlik ve özgürlük için yapılan çağrılara acı ve şiddet bulaşmıştır” dedi. Tüm bu yaşananların önüne geçilmesi için kadının barışın inşası sürecine katılımı, barışa mutlak bir şekilde “kadın eli” değmesi gerekliliğinin önem kazandığını ifade eden Oktar, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Büyük acı yaşıyoruz. Üzüntümüz sonsuz. Türkiye’nin tüm sivil toplum kuruluşlarını bu süreçte aktif sorumluluk almaya çağırıyoruz. Kayıpların acısını derinden yaşarken tüm yetkili ve ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Ayrıca, saldırının arkasındaki faillerin acilen bulunmasını, herkesin demokratik haklarını kullanabileceği, güvenlik şartlarının, huzur ve barış ortamının sağlanmasını talep ediyoruz.”

BİR OLACAĞIZ, OYUNLARINI BOZACAĞIZ

- İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ise, katliamın Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef aldığını ifade ederek, “Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Bir olacağız, onların oyunlarını bozacağız” dedi. Çağlar’ın açıklamasında, “Bu acı olayın kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inancımız tamdır. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir olay yaşamaması için İstanbul Ticaret Odası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim