• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

İş dünyasında başınızı ağrıtan dişiniz olmasın

İş dünyasında başınızı ağrıtan dişiniz olmasın
Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, yoğun iş temposu, toplantılar ve seminerlerin kişinin çoğu zaman kendisini ve sağlığını ihmal etmesine neden olduğuna...

Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, yoğun iş temposu, toplantılar ve seminerlerin kişinin çoğu zaman kendisini ve sağlığını ihmal etmesine neden olduğuna dikkat çekerek, bazı rahatsızlıkların ağrı kesici ile geçiştirilebilirken diş ağrısında durumun aynı olmadığına dikkat çekti.

Amerikan Diş Hekimleri Derneği (ADA) ve Avrupa Estetik Diş Hekimleri Derneği (EAED) üyesi Dt. Güzen Kırsaçlıoğlu, diş ağrısı durumunda acil tedavi gerektiğini belirtti. Kırsaçlıoğlu, "Tanıdığım bir iş adamı uluslararası bir kongrede sunumunu tek yanağı gözü kapatacak şekilde yapmak zorunda kaldı. Kongre koşuşturmasında kanal tedavisi randevusunu defalarca iptal eden iş adamı ne yazık ki, önemsediği konuşmasını neredeyse tek gözü kapalı bir şekilde gerçekleştirdi. Böyle istenmeyen bir durum yaşamamak için diş probleminiz size büyük sorunlar çıkarmadan çözülmesi gerekir" dedi.

Diş rahatsızlıkları ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, sıcak ya da soğuk içecek ve yiyeceklerin tüketilmesi sırasında hissedilen ağrının, dişlerde çürük, kırık ya da çatlak oluştuğu veya dişlerde fırçalamanın hatalı yapılması sonucu diş diplerinde dişin aşındığı durumlarda görüldüğünü belirtti.

Dişlerde ağrıya, diş gıcırdatması sonucu diş diplerinde ve çiğneyici kısımlarda görülen aşınmanın da sebep olduğunu kaydeden Kırsaçlıoğlu, "Çok fazla asitli gıda ve içecek tüketimi sonucu dişlerin hem çiğneyici hem de diş diplerinde aşınma olanlar, diş eti çekilmesi sonucunda diş köklerinin açığa çıktığı haller, kırık bir dolgu veya dolgu altında çürük gelişmesi ile kaplamaların dişi örtmeyip dişin açıkta olduğu veya eskimiş adaptasyonunu yitirmiş kaplamalarda bu durumu gözlemekteyiz" dedi.

Soğuk-sıcak hassasiyetinin dişin ilk hata sinyali olduğunu ifade eden Diş Hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu şunları söyledi:

"Dişlerde meydana gelen daha karmaşık ağrılar vardır. Bunlara ise yansıyan ağrı diyoruz. Yansıyan ağrı bazen diş kaynaklıdır. Bazen de diş dışında bir organdan kaynaklıdır ama diş ağrısı sanılır. Kulağa vuran sinsi ağrı, alt yirmi yaş dişlerinin çıkamadığı gömülü kaldığı durumlarda ortaya çıkan ağrı, kulak ağrısı, hatta bademciklere vuran ağrı olarak ortaya çıkar. Diş gıcırdatması sonucu eklemlerin deformasyonuyla kulağa vuran ağrı gelişir. Şakaklara vuran ağrı, üst yirmi yaş dişinin tam çıkamadığı, çıksa da tam temizlenemediği durumlarda, çabuk çürüyerek iltihaplanma sonucu ağrı şakaklara vurur. Üst yirmi yaş dişi yanağa doğru çıkar ve tam temizlenemez. Dişin çiğneyici yüzeyi fazla girintili çıkıntılıdır ve oldukça kolay çürür ama geride olduğu için çürüğü görmek mümkün değildir. Şakağa ve başa vuran ağrı anlamsız ağrılara neden olur. Kişi bunu baş ağrısı sanır ve ağrı kesici ile geçiştirmeye çalışır. Göze vuran ağrı üst köpek dişlerinin iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar. Kafa ve yüz bölgemiz oldukça karmaşıktır. Bu bölgenin sinir sistemine en çok hakim olan organ ise dişlerimizdir."

Kırsaçlıoğlu, tüm bu nedenlerle dişin ilk arıza sinyali olan soğuk-sıcak hassasiyetini ciddiye alarak diş hekimine gecikmeden başvurmanın son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İş dünyasında başınızı ağrıtan dişiniz olmasın

İş dünyasında başınızı ağrıtan dişiniz olmasın

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim