• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

İş dünyasına AR-GE personeli yetiştirecekler

İş dünyasına AR-GE personeli yetiştirecekler
Türkiye'de iş dünyasının önemli ihtiyaçları arasında bulunan AR-GE mühendislerinin yetiştirilmesi için önemli bir adım atıldı.

Türkiye'de iş dünyasının önemli ihtiyaçları arasında bulunan AR-GE mühendislerinin yetiştirilmesi için önemli bir adım atıldı. Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde Uludağ Üniversitesi ile TOFAŞ, Bosch ve Martur firmaları Sertifikalı Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı başlattı.

Bursa'nın önde gelen sanayi kuruluşlarının Ar-Ge merkezi yetkililerinin hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Bursa'nın otomotiv, tekstil ve makine endüstrileri başta olmak üzere farklı sektörlerde yenilikçi ürün ve hizmetler ürettiğine dikkat çekerek, kentte Ar-Ge merkezlerinin sayısının artmasına paralel olarak bu merkezlerde görev alan personelin niteliğinin de giderek önem kazanmaya başladığını anlattı. İş dünyasından bu yönde gelen talebi değerlendirmek amacıyla BUSİAD uzmanlık grubunda bulunan Bosch, Martur ve TOFAŞ temsilcileri ile birlikte konuyu değerlendirdiklerine ve ilk etapta bünyesinde Ar-Ge merkezi olan firmalara yönelik bir anket çalışması düzenlediklerine değinen Baylan, çıkan sonuçlar çerçevesinde Ar-Ge merkezlerinin ihtiyaç duydukları konuları saptadıklarını belirtti.

Baylan, sonrasında Uludağ Üniversitesi ile birlikte konuyu detaylandırdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "İş dünyası yeni mezun olan öğrenciyi bazı konularda yeterli bulmadığından bu öğrencileri işe aldığında onları yetiştirmek için en az 2-3 yıl zaman harcıyor. Bu süre de onlara uzun geliyor. O nedenle Uludağ Üniversitesi 4. sınıf mühendislik öğrencilerini okulları sürerken bu sertifika programına dahil ederek, eğitimleri süresince de firmalarla temas halinde olmalarını sağlamayı planladık. Bu süreçte iş dünyası da bu öğrencilere sahip çıkacak. Öğrencilerin sanayinin talep ettiği şekilde yetişmesini ve mezun olduklarında hazır olarak işe başlamalarını amaçlıyoruz."

Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur da, proje kapsamında ilk etapta 25 öğrencinin programa dahil olmasını planladıklarını, öğrenci başına maliyetin 5 bin TL civarında olacağını kaydetti. İlerleyen dönemde başlayacak programın 6 ay süreceğinin ve verilecek derslerin 300 saati bulacağının altını çizen Dokur, şöyle konuştu: "Proje ülkemizin ve Bursa'nın bir ihtiyacı. Proje kapsamında hem temel eğitimler hem de destekleyici eğitimler var. Eğitimcilerimiz üniversitemizin öğretim üyelerinden. Şehir dışından da hocalarımız gelecek ve uzman eğitmenlerin de katkısı ile tamamlanacak bir eğitim süreci olarak. Eksiklerimiz olabilir ancak zaman içinde bu eksikleri görerek tamamlama şansımız olacak. Pilot uygulama Uludağ Üniversitesi mühendislik son sınıf öğrencileri arasında olacak. Sonra zamanla firmaların Ar-Ge departmanlarında çalışanlar ya da mezunlar da bu programa dahil olabilecek."

'PROJENİN KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK YÖNÜ DE VAR'

Bosch Dizel Sistemleri Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Çağdaş Bayram da yola çıkarken Uludağ Üniversitesi'nden destek aldıklarını ve temel amaçlarının Bursa'da sanayinin ihtiyaç duyduğu bir alanda önemli bir boşluğu doldurmak olduğunu söyledi. Projenin kurumsal sosyal sorumluluk yönünün de olduğuna işaret eden Bayram, şu ifadeleri kullandı: "Sadece firmaların taleplerini gözetmedik. Öğrenciler de kendilerine bir şeyler katsın ve Bursa'dan alınan yine Bursa'ya verilsin istedik. Tabi ana öncelik nitelikli Ar-Ge personeli ihtiyacının hızlı ve kesin bir şekilde karşılanabilmesi. İş dünyasından gelecek katkılarla programı daha iyi noktalara taşımayı hedefliyoruz. Dolu dolu geçecek bir süreç sonunda beklediğimiz nitelikte elemanların istihdam edilebileceğini düşünüyoruz."

Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç Dr. Aydem Çiftçioğlu da projeye başlarken sanayiye nitelikli ve donanımlı personel yetiştirmeyi amaçladıklarına değinerek, bunun için bir bütçe belirlediklerini ve söz konusu projenin Türkiye'de belki de ilk kez hayata geçirileceğini vurguladı.

İş dünyasına AR-GE personeli yetiştirecekler

İş dünyasına AR-GE personeli yetiştirecekler

İş dünyasına AR-GE personeli yetiştirecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim