• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

"İş Dünyası Tatilini Türkiye’de Geçirsin" Çağrısı

"İş Dünyası Tatilini Türkiye’de Geçirsin" Çağrısı
Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, iş dünyası olarak turizmcileri rahatlatan kararlar aldıklarını, iş...

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, iş dünyası olarak turizmcileri rahatlatan kararlar aldıklarını, iş dünyasının bu yıl tatilini Türkiye'de geçirmesi için çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Tüm iş dünyasına tatilini Paris'te, Roma'da geçirmek yerine her yanı ayrı bir cennet vatanımızda geçirme ve birlik beraberliğimize destek olma çağrısında bulunuyorum" dedi.

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) İzmir İl Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, son günlerdeki artan terör eylemleri, ekonomi ve turizm alanında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Terörün uluslararası boyutuna dikkat çeken Prof. Dr. Uysal, BİRKONFED olarak bu konuda devlete ve millete tüm desteği sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

"İŞ DÜNYASI TATİLİNİ TÜRKİYE'DE GEÇİRSİN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan turizm alanındaki teşvik paketini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Prof. Dr. Uysal, iş dünyası olarak turizmcileri rahatlatan kararlar alacaklarını açıkladı.

Türkiye'de yaşanan terör olayları ve Rus turistlerin Türkiye'ye gelme konusunda oluşturulan engellemelerin turizmi etkileme odağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uysal, "İş dünyasının bu yıl tatilini cennet ülkemizde geçirmesi için çalışmalar yapacağız. Belki bu süreçte yurtdışı seyahatler yapmak yerine tüm iş dünyamızı artık yurt içinde turizm yapmaya teşvik etmek bakımından bazı düşüncelerimiz var. İş dünyası bu sene tatilini Paris'te, Roma'da geçirmek yerine Antalya'da, İstanbul'da, İzmir'de üç yanı denizlerle çevrili, her yanı ayrı bir cennet vatanımızda geçirebilir. Birlik ve beraberliğe bu anlamda da destek olabileceğimizi düşünüyorum. Tüm iş dünyasına, tüm iş adamlarımıza, tüm çalışanlarımıza bir arada ülkemizde tatilimizi geçirmek adına çağrıda bulunuyorum. Yurt dışına gidilmesi gerekiliyorsa tercihimiz bu süreçte onurlu bir duruş sergileyen Ukrayna gibi ülkeler olabilir. Biz tarih boyunca boyun eğen değil, zalimlere boyun eğdiren atalarımızın torunlarıyız. Uluslararası arenada masaya yumruğunu vuran, mazlum halkların hakkını savunan devletimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ARKASINDA İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ VAR"

Prof. Dr. Uysal, ülkenin bütünlüğünü ve birliğini hedef alan bu saldırılara karşı Türkiye'nin bundan önce olduğu gibi bugünlerde de birlik içinde olacağına yürekten inandıklarını belirtti.

Terörün uluslararası boyutta istihbarat örgütleri tarafından yönlendirildiklerine işaret eden Prof. Dr. Uysal, "Terör asla muvaffak olamayacaktır. Tüm iş adamlarımız ve iş kadınlarımızla devletimizin yanında, devletin salahiyeti için üzerimize düşen ne görev olursa yapmamız gerekiyor. Ülkemiz içinde rol oynayan bir sürü istihbarat örgütlerinin farklı farklı manevraları var. Bu manevralara karşı atalarımızın yadigarı olan birlik ve beraberlik göstermiş bir toplum olarak bu dönemde de bir arada olmamız gerekiyor. Bu ülkenin üzerinde oyun kuranlar, bu ülkenin üzerinde kumpas kurmaya kalkışanlar bilsinler ki; bu milletin iradesi, bu milletin inancı, bu milletin vicdanı bu şer güçlerine asla diz çökmeyecek, müsaade etmeyecektir. Devletimizin bizlere vereceği görevleri yapmaktan asla geri kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜME HIZIMIZ TERÖRLE DURDURULMAK İSTENİYOR"

Rusya'nın tarım ve turizmi boykot etmesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tancan Uysal, dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin ekonomik gücünü çekemeyen dış mihrakların bu gelişmeye köstek olmak istediklerini kaydetti.

Terör ile ekonomi arasındaki bağlantıya dikkat çeken Başkan Uysal, yaşanan ekonomik gelişmeleri çekemeyenlerin terörü bir araç olarak kullanmak istediklerine vurgulayarak, "Büyüme hızımız istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Tüm dünyaya sirayet etmiş ekonomik krizin ülkemizi teğet geçmiş olması nedeniyle bazı ülkelerin dikkati çekiyoruz. Bakıyorsunuz tüm ülkelerdeki büyüme eğrileri negatife giderken, ülkemizde pozitif yönde büyüme hala devam etmekte. Bu da terör odaklarının bir şekilde maşalar kullanarak ülkemiz üzerinde oyunlar oynandığını gösteriyor. Bizler birleştirici iş dünyası olarak artık teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz. İş dünyası olarak devletimizle el ele vererek bu oyunu bozacağız. Yeni pazarlar oluşturacağız" dedi.

"HERKES PAZARDAN BİR KİLO FAZLA MEYVE-SEBZE ALSIN"

Rusya'nın tarım ürünlerine yönelik boykotunun çiftçiyi endişelendirmemesini isteyen Başkan Uysal, Rusya pazarının telafi edilemeyecek bir pazar olmadığını söyledi. Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

"Gerekirse her birimiz evimize yarım kilo fazla domates alacağız, bir portakal fazla tüketeceğiz. Çiftçimizin bu ambargolardan en az şekilde etkilenmesi için el ele vereceğiz. Belki herkes evine almış olduğu bir kilo domatesi bir buçuk kilo domates olarak alsa, evimize bir kilo fazla portakal alsak ve bir kilo fazla portakal tüketsek, sebze meyve tüketsek Rusya pazarına satmış olduğumuz malzemeleri kendi içimizde tüketebiliriz. Gün birlik ve beraberlik günü. Bu anlamda elimizden ne geliyorsa yapmak bakımından herkese çağrıda bulunuyoruz."

"İş Dünyası Tatilini Türkiye’de Geçirsin" Çağrısı

"İş Dünyası Tatilini Türkiye’de Geçirsin" Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim