• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

İş Bankası'ndan KOBİ'lere destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), aralarında İş Bankası'nın da bulunduğu bazı bankalar ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile "Eş Finansman Kredi Programı Protokolü"nü imzaladı.

İş Bankası açıklamasına göre, Eş Finansman Kredi Programı, KOSGEB Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı'ndan destek almaya hak kazanan firmaların eş finansman kapsamındaki finansman ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlandı.

"Eş Finansman Kredi Programı Protokolü"ne ilaveten İş Bankası, geri ödemesiz "ve/veya" geri ödemeli sunulan tüm KOSGEB destek programlarına da "KOBİ Destek Paketi" adı altında oluşturduğu ve KOBİ'lerin proje kapsamında oluşabilecek tüm finansman ihtiyaçlarına çözüm getiren kredi ürünleriyle destek veriyor.

Eş Finansman Kredi Programı Protokolü'nde yer almayan "Köprü Finansman Kredisi" ile İş Bankası, KOBİ'lerin destek tutarlarının KOSGEB tarafından ödenmesine kadar geçen sürede oluşacak finansman ihtiyacının karşılanmasını ve böylece projelerin ilerleyişine ivme kazandırılmasını amaçlıyor. Ayrıca, Geri Ödemeli KOSGEB Destek Programları'nda, destek ödemesinin yapılabilmesi için KOSGEB tarafından KOBİ'lerden talep edilen teminat mektubu, uygun koşullarla İş Bankası tarafından sunuluyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, banka olarak her zaman KOBİ'lerin yanında olduklarını belirterek, "KOSGEB ile imzaladığımız Eş Finansman Kredi Programı Protokolü'nün yanı sıra sunulan tüm destek programları çerçevesinde oluşturduğumuz 'KOSGEB Destek Paketi' ile köprü finansman da sağlayarak, KOSGEB'in destek paketlerinden yararlanmaya hak kazanmış KOBİ'lerin önemli bir ihtiyacını gideriyor, desteklerden daha fazla yararlanabilmelerine ve projelerini sürdürebilmelerine imkan sunuyoruz" dedi.

KOSGEB Destek Programları'ndan yararlanmak isteyen firmaların "http://destek.kosgeb.gov.tr/"  adresinden KOSGEB Veri Tabanı'na kayıt olması ve bağlı bulundukları KOSGEB Hizmet Merkezi'ne söz konusu desteklerden yararlanmak amacıyla başvuru yapmaları gerekiyor. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim