• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

İş arayanlar için ’İş Kulüpleri Projesi’

İş arayanlar için ’İş Kulüpleri Projesi’
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, şu anda aralarında Mersin'in de bulunduğu 9 ilde pilot uygulama olarak başlayan "İş Kulübü...

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, şu anda aralarında Mersin'in de bulunduğu 9 ilde pilot uygulama olarak başlayan "İş Kulübü Projesi" ile özellikle dezavantajlı konumda bulunan iş arayanların hedef alındığını bildirdi.

İŞKUR İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2020 yılına kadar 81 ilde uygulanması hedeflenen "İş Kulüpleri Projesi', şuan 9 ilde pilot olarak uygulanırken, bu illerden biri de Mersin oldu. Kadınlar, uzun süreli işsizler, gençler, engelliler, sosyal yardım yararlanıcıları, Suriyeliler gibi dezavantajlı grupta yer alan kişilere yönelik hazırlanan proje ile iş arama becerisini arttıracak uygulamalar, iş arama kanalları hakkında bilgilendirme, cv oluşturma, örnek mülakat çalışmaları, İŞKUR portalının etkin kullanılması gibi çalışmalar yapılarak istihdamın önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.

"İş Kulüpleri Türkiye'ye yayılacak"

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, işsizlik sorunu ile esnek program ve projelerle mücadele ettiklerini belirterek, "Milli İstihdam Seferberliği ile kurumlar arası iletişim ve işbirliği en üst seviyeye çıktı. "İş Kulüpleri Projesi" de bu işbirliğinin bir sonucu. Şu an 9 ilde uygulamaya başlayan projeyle özellikle dezavantajlı konumda bulunan iş arayanlarımızı hedef alıyoruz. İş ve meslek danışmanlarımız tarafından belli bir programdan geçen iş arayanların işsiz kalmasının önündeki engeller tespit ediliyor, kişiye özgü çözüm önerileri sunuluyor ve işgücü piyasasında rol model olacak profesyonel yöneticilerin tecrübeleri paylaşılıyor. Kişiye özgü çalışma metodu bu projenin en güçlü yanını oluştururken, bu faaliyetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız danışmanlarımızdan randevu olarak ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor" diye konuştu.

İş arayanlar için ’İş Kulüpleri Projesi’

İş arayanlar için ’İş Kulüpleri Projesi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim