• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

İş amaçlı seyahatlerde dikkat edilmesi gerekenler

İş amaçlı seyahatlerde dikkat edilmesi gerekenler
Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, iş amaçlı seyahatlerin daha rahat ve keyifli geçmesi için alınması gereken önlemleri paylaştı.

Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, iş amaçlı seyahatlerin daha rahat ve keyifli geçmesi için alınması gereken önlemleri paylaştı.

Türkiye'nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com'un Seyahat Analisti Murat Ekinay, iş amaçlı seyahatlerin daha rahat ve keyifli geçmesi için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Ekinay, "Seyahate çıkma amacımız her zaman gezmek, görmek, yeni yerler keşfetmek veya sevdiklerimizi ziyaret etmek olmayabilir. Hangi meslekten olursa olsun her yıl çok sayıda insan iş nedeniyle farklı bir kente veya ülkeye seyahat ediyor. Peki, iş amacıyla yola çıktığınızda yolculuğunuzun çok daha rahat ve keyifli geçmesi için alabileceğiniz önlemler neler? İyi bir planlama yaparak ve teknolojiyi etkin şekilde kullanarak iş seyahatlerini çok daha rahat geçirebilirsiniz" dedi. Ekinay, ayrıca bavul hazırlarken ve rezervasyon yaptırırken alınabilecek basit önlemlerle iş seyahatlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabileceğine de dikkat çekti.

"Planlamanızı iyi yapın"

Ekinay, ne amaçla olursa olsun çok daha keyifli ve sorunsuz bir seyahat için atılabilecek ilk ve en önemli adımın iyi bir planlama yapmak olduğunu söyleyerek "Uçak bileti detaylarından otel rezervasyonlarına hatta gideceğiniz yerde katılmanız gereken toplantı ve diğer organizasyonlara kadar her detayı günlük olarak planlayın. Böylece son dakika bazı değişiklikler olsa da genel olarak ne zaman ne yapacağınızı bilebilir ve kalan zamanı çevreyi gezmek ve keşfetmek kullanabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Mobil cihazlar için yedek batarya alın"

Cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere elektronik cihazların ayrılmaz birer parçamız haline geldiğini dile getiren Ekinay, "İş amacıyla seyahat ediyorsanız bu cihazlar sizin için çok daha hayati bir önem taşıyor demektir. Elektronik cihazlarınızı seyahatiniz süresince kesintisiz bir şekilde kullanabilmek için yanınıza mutlaka yedek batarya ve şarj aletlerini alın. Bir diğer kullanışlı seçenek ise özellikle son yıllarda çok popüler hale gelen powerbank (Seyyar güç kaynağı) yani taşınabilir bataryalar. Kapasitesi yüksek bir powerbank alarak şarjınız bittiğinde dahi nerede olursanız olun çalışmaya devam edebilirsiniz" dedi.

"Bavul hazırlarken dikkat"

Bavul hazırlamanın yolculuk öncesinde en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Ekinay, "Özellikle iş amaçlı seyahat ediyorsanız bavulunuzu çok daha dikkatli hazırlamalısınız. Örneğin uçaktan indikten hemen sonra önemli bir toplantı veya organizasyona katılmanız gerekiyorsa, el bagajınıza alacağınız yedek kıyafetler daha hızlı hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Bavulunuzu hazırlarken giysilerinizi yerleştirme şekli de önemli. Eğer kıyafetlerinizi mağazalarda olduğu gibi daha düzenli bir şekilde katlarsanız, yolculuk sonunda ütü gerekmeden kullanabilir ve zaman kazanabilirsiniz" diye konuştu.

"Metalleri el bagajına yerleştirin"

Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, iş amacıyla seyahat edenler için zamanı doğru yönetmenin de en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekerek "Havalimanında güvenlik kontrolünden hızlıca geçmek ve zaman kazanmak için anahtarlık, bozuk para gibi metalleri el bagajınıza yerleştirin. Böylece hem gidiş hem de dönüş yolculuğunda güvenlik kontrolünden çok daha hızlı bir şekilde geçebilir ve fazladan zaman kazanabilirsiniz. Seyahat edeceğiniz şehirde otelde mi kalacaksınız? Ulaşım için araç mı kiralamanız gerekiyor veya ortaklarınızla önemli bir iş yemeğine mi çıkacaksınız? Tüm bunlar için önceden rezervasyon yaptırın. Böylece seyahatiniz sırasında bu detaylarla uğraşmaktansa işlerinize odaklanabilirsiniz. Seyahat edeceğiniz şehirde olacağınız tarihlerde gerçekleşen önemli etkinliklere de göz atmayı unutmayın. Bu sayede iş dışında kalan zamanlarınızı çok daha eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz. Eğer bir otelde konaklayacaksanız, tesis detaylarını da öncesinde inceleyin. Toplantıların dışında kalan zamanlarda otelin sosyal imkanlarından yararlanabilir, dinlenebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Teknolojiden yararlanın"

Ekinay son olarak şunları paylaştı: "Teknoloji sayesinde günümüzde birçok şey çok daha kolay ve hızlı. İş seyahatlerinde de teknolojiden yararlanarak hem zaman kazanabilir hem de tasarruf edebilirsiniz. Uçak bileti rezervasyonundan farklı otel seçeneklerine; hava, trafik ve yol durumundan şehirle ilgili ipuçlarına, seyahatinizi kolaylaştıracak birçok detay için mobil uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Böylece örneğin uçak bileti almadan farklı tarih ve saatlerde gerçekleşen seferleri hızlıca karşılaştırarak zaman kazanabilir, en uygun bileti saniyeler içinde satın alarak tasarruf edebilirsiniz".

İş amaçlı seyahatlerde dikkat edilmesi gerekenler

İş amaçlı seyahatlerde dikkat edilmesi gerekenler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim