• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İş Adamlarından Hükümete Destek

İş Adamlarından Hükümete Destek
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, hükümetin Suriye politikasını desteklediklerini belirterek, "Hükümetin...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, hükümetin Suriye politikasını desteklediklerini belirterek, "Hükümetin tavrı savaş yönünde değil. "Asla savaş istemiyoruz, barış istiyoruz fakat kendimizi de sıkıntıya sokabilecek durumlara da getirtmeyiz" mesajı verecek şekilde. Bizde hükümetin bu tavrını şu durumda destekliyoruz" dedi.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, MÜSİAD Manisa Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Öztürk, "Savaşı ve savaşa girmeyi asla istemiyoruz. Çünkü savaş sadece iki ülke arasında bir politika değil, yan olarak birçok kişiyi olumsuz olarak etkileyen, oradaki bölge halkını, askerlerimizi veya coğrafyada yaşayan birçok insanımızı olumsuz yönden etkileyen bir unsur. Dolayısıyla bu işin savaşa girmeden veya savaş sözcüğünün kelimesini dahi kullanmadan uluslararası alanda bir anlaşma sağlanarak çözülmesini umuyoruz. Tabi bu çözümün de en önemli etkeni burada özellikle Suriye'de yeni bir oluşum olması, seçimde demokratik bir yönetimin seçilmesi ve dolayısıyla da bu şekilde sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Bunun haricinde bütün diğer çözümler maalesef geçici çözümdür. Şuan için hükümetimiz de bu dediğim yönde adım atıyor. Fakat orada biliyorsunuz Bayırbucak Türkmenlerimiz var. Bu insanlar her geçen gün silah altında bombalanıyorlar. Bunların göz göre göre gerçekleşmesini ve kendi ülkemiz sınırlarına gelen müdahaleleri göz ardı etmemiz mümkün değil. Biz buna daha büyük sıkıntılara sebep vermeyecek şekilde asgari düzeyde sözlü olarak tepkimizi vermeye çalışıyoruz. Dediğim gibi temennimiz uluslararası platformda, bunun ki şuanda onun söylemleri var maalesef uygulamaya geçmiyor sadece sözde şunda. Sözde değil de bunun uygulamaya geçip en kısa zamanda çözülmesi. Sadece bölge halkları değil, yakında olan tüm halkların bu sıkıntıdan kurtulmasını ve refaha ermesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN TAVRINI ŞUAN İÇİN DESTEKLİYORUZ"

Hükümetin tavrının savaş yönünde olmadığını kaydeden Öztürk, "Hükümetin tavrı savaş yönünde değil. "Asla savaş istemiyoruz, barış istiyoruz fakat kendimizi de sıkıntıya sokabilecek durumlara da getirtmeyiz" mesajı verecek şekilde. Bizde hükümetin bu tavrını şu durumda destekliyoruz" dedi.

"ÜLKE MESELESİNDE BİRLİK OLUNMALI"

Muhalefetin sabit tek bir tavrı olmadığını da dile getiren Öztürk, "Muhalefetten farklı farklı görüşler var. Dolayısıyla burada kendi içimizde ülkemizde her konuda farklı görüşler olabilir ve bu farklı görüşlerin hepsine de saygı duyulmak zorundadır. Fakat ülke meselesi durumunda ülke olarak topyekun bir birlik olmak zorundayız. Bunu yapmazsak ülkemiz adına bir sıkıntı olur. Dolayısıyla muhalefetten de insan haklarını, savaşı istemeyen, barış isteyen grupları haklı görüyoruz fakat bizi bu noktada Suriye konusunda şuan için söylüyorum, topraklarımıza girilmesinin veya taciz edilmesine göz yumulmasını isteyen muhalefete şuan için ben şahsen çok haklı bulmuyorum" şeklinde konuştu.

İş Adamlarından Hükümete Destek

İş Adamlarından Hükümete Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim