• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

İş Adamı Lokman Er, Gayrimenkul Sektörünü Yorumladı

İş Adamı Lokman Er, Gayrimenkul Sektörünü Yorumladı
Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özellikle yabancı yatırımcıların önümüzdeki...

Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özellikle yabancı yatırımcıların önümüzdeki süreçte Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapabileceğini vurguladı.

Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım genel seçimlerinin ardından piyasadaki puslu havanın kalktığını ifade eden Er, yabancı yatırımcıların önümüzdeki süreçte Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapabileceğini ifade etti. Karlı bir yatırım için en önemli aşamanın planlama olduğunu belirten Er, "Kira getirisi, gayrimenkulün pazar değeri, projelerin marka gücü, bulunduğu şehir, semt gibi özellikler gayrimenkul yatırımında oldukça etken faktörlerdir. Ancak en önemli etken hiç kuşkusuz bir yatırımın planlama aşamasıdır. Bu süreçte kurumsal danışmanlık hizmeti almak en önemli koşuldur. Hiç kuşkusuz iyi bir danışmanlık doğru bir planlamayı doğuracak, doğru bir planlama ise karlı bir yatırıma dönüşecektir" dedi.

İş adamı Lokman Er, şöyle devam etti:

"Gayrimenkul yatırımlarında en büyük kar oranını arazi yatırımları sağlamaktadır. Bugün marka değeri yüksek olan bir projeden ev aldığınızda kira getirisi ile kendini 10 yıl gibi sürelere varan geri dönüşümlerle yatırılan parayı geri öderken, arazi yatırımlarında ilk 6 ayda yüzde 65'lere varan kar oranlarına rastlanmaktadır. Sırasıyla en çok arazi rantı sağlayan şehirler; Ankara başta olmak üzere, İzmir, Antalya, İstanbul gibi kentlerdir. Bu tür yatırımlarda özellikle arazinin gösterilen yerde olduğuna dair mutlaka ilgili belediyelerden sorgulatılması gerekmektedir. Tapunun gerçek sahibi ile yapılan görüşme, proje içinde yer alan bir arsa söz konusu ise konumu, elektrik nakil ve yüksek gerilim hattının altında kalan yerler, uçurum, kayalık, bataklık, dere yatağı, yeşil alan, ormanlık alan gibi faktörlere çok dikkat etmek gerekir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim