• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde
Malatya TED Koleji tarafından TED Lisesi ve Erman Ilıcak Konferans salonunun açılışı yapıldı.

Malatya TED Koleji tarafından TED Lisesi ve Erman Ilıcak Konferans salonunun açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Süleyman Kamçı, Battalgazi Belediye Başkan vekili Zafer Kırçuval, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, İş Adamı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Malatya Koleji'nin Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, TED Elazığ Koleji Kurucusu Ali Şekerdağ, TED Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İlhan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TED Malatya Koleji'nin Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, TED Malatya Koleji'nin ülke çapındaki 38 TED okullarından biri olduğunu belirterek "TED misyonunu yerine getirmek için canla ve başla çalışmaktadır amacımız sadece akademik anlamda başarılı olan öğrencileri yetiştirmek değil aynı zamanda akademik başarının yanında ülkesini, milletini seven hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip kendi ayakları üzerinde durabilen, bilgi depolamacı yerine onu anlayan yorumlayan, fikir üretebilen, eleştirel düşünceye sahip toplumsal sorumluğu olan en az bir yabancı dil bilen topluma karşı sorumlu bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Malatyalı İş Adamı Dr. Erman Ilıcak ise geçmiş dönemlerde eğitim sisteminde yaşanılan sıkıntıları dile getirerek hayatından kesitlerden örnek verdi. TED Malatya Koleji tarafından Konferans Salonuna ismimin verilmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Ilıcak, "Malatya benim doğduğum şehir, Fatih İlköğretim okulunda okudum. O zamanlarda İngilizce eğitim almak için yurt dışına gittim. O dönemde böyle fırsatlar yoktu o dönemde Bülent Bey gibi yatırımcılar yoktu. Ankara'ya gittim daha sonra TED Ankara Kolejinde okudum ve kolejden mezun olmaktan dolayı çok mutluyum ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise "21'inci yüzyılda bir ülkeyi güçlü yapacaksak ve önemlisi bu güzel vatan için canını feda etmiş insanlara layık olacaksak eğer yapmamız gereken tek bir şey var. O da iyi bir nesil yetiştirmektir" diye konuştu. Değerlerini bilmeyen bir milletin yaşamasının söz konusu olmayacağını dile getiren Pehlivanoğlu, "İlkelerine sahip ama dünya ile rekabet edebilecek özelliklere sahip nesiller olması gerekiyor. Ama bu nesillere sahip olurken de sadece parası olanların çocuklarının imkanları kurulu olduğu düzenle bu rüyayı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Bizlerin yapması gereken tek bir şey mevcut olup yoksullar için adaletli bir eğitim sağlanması için çalışmak" ifadelerine yer verdi. TED Koleji'nin sadece bir kolej olmadığını yapmış olduğu mücadelelerle eğitim sisteminin daha iyi olması için mücadele eden bir sivil toplum örgütü haline geldiğini belirten Pehlivanoğlu, "Bu gün Türkiye'de birileri genç nüfusun fırsat olduğunu söyleyebilir ama çok dikkat etmemiz lazım. Eğer biz bu ülkede evlatlarımızı doğru yetiştiremezsek bu genç nüfus bizim için felaket olabilir" şeklinde konuştu. Açılışta son olarak söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise okulların eğitim yuvası olduğunu belirterek "İnsanoğlunun emek sarf ettiği en değerli uğraş eğitimidir ki, bu süreç beşikten mezara kadar devam etmektedir. Eğitimin temeli ise sevgidir ve bu dünyadaki her güzellik insanı sevmekle başlar. Dolayısıyla eğitimde sevgi, gönüllülük, fedakârlık ve azim esastır. Bu esaslardan mahrum olan bir eğitim yuvası dört duvardan oluşan bir taş yığınından başka bir şey değildir. Okullar sadece ders işlenen, sınav yapılan, karne dağıtılan kurumlar değildir, olmamalıdır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yetiştiği okullar aynı zamanda kültür, sanat, spor faaliyetlerinin sergilendiği irfan yuvaları olmalıdır" diye konuştu.

Kamçı, "Şuan açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz lise ve Dr. Erman Ilıcak Konferans Salonu da inanıyorum ki çok Kıymetli bilgilerinin genç dimağlara aktarılmasına vesile olacak, buraya paylaşılan bilgi birikim ve tecrübeler ülkemizin aydınlık geleceğini müjdeleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle lise binasının ve konferans salonunun okulumuza kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyor eğitim yolunda hepinize başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi. ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Çocuklar Duymasın", "En Son Babalar Duyar" dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev alan Mehmet Auf ise TED Malatya Koleji Öğrencileri ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Malatya TED Lisesi ve Erman Ilıcak Konferans salonunun açılışı yapıldı.

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

İş Adamı Erman Ilıcak Malatya TED Kolejinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim