• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İrfan Buz: "Puanları Savaşarak Koparacağız"

İrfan Buz: "Puanları Savaşarak Koparacağız"
Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Takım mücadele ediyor, biz bu puanları savaşarak koparacağız" dedi.

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Takım mücadele ediyor, biz bu puanları savaşarak koparacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Antrenman Sahası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buz, takımın son durumu ve bu hafta oynanacak Denizli maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Buz, Giresun karşısında iyi şeyler yaptıkları için maçı kazandıklarını ifade ederek, "Giresun karşısında çok kısa bir süre içerisinde 2-0 öne geçtik. Ancak 13. dakikada golü yedik. Golü yedikten sonra bir bocalama içine girdik. Orada çok iyi bir reaksiyon gösteremedik. Çok geriye yaslandık. Hepimiz de bunu gördük. Tabi Giresun da üzerimize geldi, baskı yaptı ama bizim de hatalarımız oldu. 1-0, 2-0 öndeyken birden golü yediğinizde "ne oluyor" diye şaşırırsınız. İkiyi yememek için çabalarsınız. Orada bocalama durumumuz oldu. Tabi aksayan bölgelerimiz vardı. İkinci devrede 2 tane değişiklik yapmak durumundaydık. Ali Sakal hastaydı. Güç olarak düşmüştü. Azubuike'yi aldık oyuna. Artı birde orada aksayan bir bölgemiz vardı. Orada Yiğitcan'ı aldık. İkinci devre toparladığımızı düşünüyorum. Tabi iki tane değişiklik yaptıktan sonra, bir tane değişikliğiniz kalıyor" şeklinde konuştu.

"GUİDOU İĞNE İLE OYNADI"

Guidou Koçer ile ilgili sorular üzerine Buz, "Herkes soruyor, gayet normaldir. Ama tabi bilmiyorsunuz. Guidou iğneyle oynadı. Gerçekten o dakikaya kadar dayandı. Ondan sonra çıktı. Yoksa biz farklı bir pozisyonda değiştirebilirdik. Kullandığımız arkadaşımızdan da daha fazla verim alabilirdik. Ama şunu söyleyeyim. İyi yaptığımız şeyler olduğu için maçı kazandık. Göztepe maçında iyi oynadık ama demek ki yetersizdi. Ne yetersizdi, gol atamadık. Göztepe maçında çok iyi olmuş olsaydık gol atardık. Ama bu maçta tabi ki 15 dakika ama arkadaşlarımız inanılmaz özverili bir mücadele gösterdiler. Ve bir diğer sevindirici nokta daha var; taraftarımız bilinçli, gittikçe bilinçleniyor. Onlar da sabırlı, arkamızda durarak bize destek oldular. Seyircilerimize teşekkür ediyorum. Sonuna kadar bizi desteklediler. 31 puan yapmak önemli diye düşünüyorum" cevabını verdi.

"SAVAŞARAK ORADAN PUANLARLA DÖNMEMİZ GEREKİYOR"

Denizli maçını da değerlendiren Buz, "Önem taşıyan bir müsabaka. Şimdi onlarda sahalarında kazanmak isteyecekler. Ancak bizim de çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Savaşarak oradan puanlarla dönmemiz gerekiyor. Onu da yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"HERKES BU TAKIMDA OYNAMAK İSTİYOR"

Buz, kadroda son haftalarda sıkça değişikliğe gitmesiyle ilgili yaptığı açıklamada ise, "Baktığınız zaman bizim ön libero bölgemizde Ali Sakal var, bir. Savaşan cengaver bir kardeşimiz var. İki, Azubuike. A milli takıma seçiliyor. Üç, çok tecrübeli klas bir futbolcumuz Sedat Ağçay var. Örnek veriyorum. İki tane 10 numara şeklinde oynayabilecek, Mba ile İrfan Başaran var. Şimdi herkes bu takımda oynamak istiyor. Bu güzel. Kadro derinliğinde futbolcularımızın da fiziksel olarak hazır olduğu için tabi burada kullanma şansınız oluyor. O da güzel yani" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim