• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İran’dan Türkiye’ye “Aşk Engel Tanımaz”

İran’dan Türkiye’ye “Aşk Engel Tanımaz”
Farkındalık yaratmak için sosyal ve toplumsal olayları sergi ve defilelere taşıyan İranlı sanatçı Modacı Mazyar Topal, 14 Şubat haftasında "Aşk Engel...

Farkındalık yaratmak için sosyal ve toplumsal olayları sergi ve defilelere taşıyan İranlı sanatçı Modacı Mazyar Topal, 14 Şubat haftasında "Aşk Engel Tanımaz" defilesi ile bir fark daha yaratacak. Sosyal proje odaklı sürpriz bir defile gerçekleştirecek Mazyar Topal, Çankaya Belediyesi'nin rehabilite ve istihdam sağladığı Ç'engel Kafe, Ç'engel Atölye, Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) ve Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü'nde faaliyet gösteren engelli bireyleri podyuma çıkaracak.

Çankaya Belediyesi, 14 Şubat etkinlikleri kapsamında önemli bir defileye ev sahipliği yapacak. Daha önce Soma ve Ermenek maden faciası, 10 Ekim Ankara katliamı, kadına yönelik şiddet gibi toplumsal ve sosyal olaylara dikkat çeken defile ve sergiler düzenleyen İranlı Modacı Mazyar Topal, engelli olmanın hayatın akışına engel olamayacağı inancıyla bu defa engelli bireylerle defile yapacak. Defileye çıkacak atölye ve kafe çalışanları ile spor kulübünden gençleri bir araya getirerek defilenin ilk adımlarını atan Mazyar Topal, mankenleriyle tek tek ilgilenerek elbise ölçülerini aldı. Manken Çiğdem Çağlar Özdemir'le yürüme provaları da yapan "Aşk Engel Tanımaz" mankenleri, hem heyecanlı hem de meraklı bir bekleyiş içine girdiler. Yeni mankenleri ile sıcak bir iletişim kurarak onları 18 Şubat'ta gerçekleşecek defileye hazırlayan Topal, defileyi izlemeye gelenlerin sürprizlerle karşılaşacaklarını söyledi.

"TOPLUMSAL VE SOSYAL OLAYLARDA GÖRSEL HAFIZA"

Tasarımlarını engelli mankenleriyle sunacak olmaktan kendisinin de büyük bir heyecan duyduğunu dile getiren İranlı sanatçı, "Mesleğimi sosyal projelerde uygulamayı bir tercih olarak görüyorum. Toplumda dikkat çekmek istediğimiz olayların en iyi anlatım biçimlerinden biri de görsel sunumdur. Gar'daki katliam için simsiyah bir defile, kadına şiddetin başlangıçtan sona kadını ne hale getirdiğini gösteren evrelerin plastik makyajla fotoğraflanması vs. bunlar daha akılda kalıcı oluyor. Amacım olaylara karşı duyarlılığın tüm katmanlara yayılması. Çankaya Belediyesi de bu konuda duyarlılık gösterdi, birlikte faydalı bir proje gerçekleştiriyoruz. Destek ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin sosyal projelerinden Ç'engel Kafe, Ç'engel Atölye, ÇAÇOY ve Çankaya GESK'te faaliyet gösteren engelli bireylerin "Aşk Engel Tanımaz" defilesi, 18 Şubat Perşembe günü saat 16.00'da Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda gerçekleşecek.

İran’dan Türkiye’ye “Aşk Engel Tanımaz”

İran’dan Türkiye’ye “Aşk Engel Tanımaz”

İran’dan Türkiye’ye “Aşk Engel Tanımaz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim