• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İran Van'a Geldi, Tezgahtar Bile İranlı Olmaya Başladı

İran Van'a Geldi, Tezgahtar Bile İranlı Olmaya Başladı
İranlılar, 14 günlük Nevruz tatilini değerlendirmek için Van'a akın edince alışveriş merkezlerini ve oteller doldu. Esnaf, daha iyi hizmet vermek için İranlı eleman çalıştıriyor.

Nevruz tatili için Türkiye'ye karayoluyla gelen İranlı'lar, Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapıyor. Sadece hafif araçların kullanabildiği sınır kapısından giriş yapan İranlı'lar Van'da otelleri yüzde yüz oranında doldururken, esnafın da yüzünü güldürdü. Özelikle giyim, kozmetik, ürünlerine rağbet gösteren İranlı turistler restoranları tıklım tıklım doldurup geceleri de eğlence mekanlarına akın etti. Esnaf İranlı turistler nedeniyle memnuniyetini dile getirirken, Kapıköy sınır kapısının geliştirmesi durumunda ise kente daha çok İranlı'nın geleceği belirtildi.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN İRANLI TEZGAHTAR

Van Ticaret ve Sanayi Odası da yerel piyasanın canlanmasını sağlamak amacıyla 'Van Shoppıng Fest' adı altında 15 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında 'Alışveriş günleri' düzenledi. Mağazalarda bir çok üründe indirimler yapılırken, bazı esnaf da İranlı turistlere daha iyi hizmet vermek için İranlı eleman çalıştırmaya başladı. Van Cumhuriyet Caddesinde bulunan bir kozmetik mağazasında çalışan İran vatandaşı Zehra Engeji, 'iki aydır Van'da yaşıyorum İranlı'ların Van'a gelmesiyle burada işe başladım. Mağazamıza gelen İranlı müşterilere yardımcı oluyorum. İranlı turistler burada kendilerinden ve kendi kültürlerinden birini görünce daha mutlu ve güven içinde alışveriş yapıyorlar" dedi.

'EKONOMİ CANLANDI'

İranlı turistler sayesinde Van ekonomisinin canlandığını anlatan Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı ve Ayanis Turizm Tur Operatörü Abdullah Tunçdemir şunları söyledi:

"Esnaf yoğunluktan çok mutlu. Çünkü kentte ekonomik bir canlanma başladı. Esnaf para kazanmaya başladı. Yanlız Kapıköy sınır kapısında yaşanan bazı sorunlardan dolayı turistler biraz sıkıntılı. Giriş ve çıkışlarda uzun sürli beklemeler meydana geliyor. Şu anda kentte günlük 2 bin kişi giriş yapıyor. Turnike ve memur sayısının artmasıyla birlikte hem bu sayı artar, hem de giriş çıkış yapan turistler mutlu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim