• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

“İran Ticari Araç Pazarı, Türk Firmaları İçin Büyük Fırsat”

“İran Ticari Araç Pazarı, Türk Firmaları İçin Büyük Fırsat”
Araştırma ve danışmanlık şirketi Rost & Sullivan Türkiye Endüstri Analisti Hikmet Çakmak, İran'a yönelik uluslararası yaptırımların kalkmasıyla birlikte...

Araştırma ve danışmanlık şirketi Rost & Sullivan Türkiye Endüstri Analisti Hikmet Çakmak, İran'a yönelik uluslararası yaptırımların kalkmasıyla birlikte ülkede durma noktasına gelen ticari araç pazarının en az 15 yıl boyunca büyüme kaydedeceğini belirtti.

Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketlerinden Frost & Sullivan, İran'ın ticari araç pazarını mercek altına aldı. Şirketin Türkiye Endüstri Analisti Hikmet Çakmak, İran'a yönelik uluslararası yaptırımların kalkmasıyla birlikte ülkede durma noktasına gelen ticari araç pazarının en az 15 yıl boyunca büyüme kaydedeceğini öngördü. Otomobil şirketlerine yatırım yapmaları için İran'ın eşsiz imkanlar sunduğunu kaydeden Çakmak, "İran otomotiv endüstrisinin teknoloji, kalite ve eğitim alanlarında iyileştirmelere büyük ihtiyaç duyuyor. Ülkenin bölgesel lojistik merkezi olma potansiyeline sahip, ham petrolden havyara kadar tüm ticaret alanlarında beklenen artışa paralel olarak ticari araç endüstrisinin büyük ivme kazanacak" dedi. Çakmak, "Yapılan araştırmada, 2015'de satışların kademeli olarak artması ve yaptırımların 2016'nın başında kaldırılmasıyla pazarın kısa ve orta vadede hızlı adımlarla büyüyeceği ortaya kondu" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Türkiye'nin hem ticari araçlar hem yan sanayideki üretim kapasitesi göz önüne alındığında, Türkiye'de üretim yapan şirketlerin İran pazarına odaklanacaklarını ileri sürmenin yanlış olmayacağını ifade eden Hikmet Çakmak, "Nitekim Türkiye'deki firmaların konumları ve üretim kapasiteleriyle İran'daki fırsatları avantaja dönüştürme arzusunda" dedi. 2015 yılında Türkiye'de üretilen ticari araçların yüzde 68'inin ihraç edildiğini ifade eden Çakmak, "Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olumsuz gelişmelerden kaynaklanan ihracat sıkıntısını aşmak açısından İran'ın yeni ve büyük bir pazar olarak yüksek önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim