• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Irak'tan İstanbula sahte hoca!

Irak'tan İstanbula sahte hoca!
Irak'tan kaçıp İstanbul'a yerleşen sahte hoca muska başına bin 150 lira alıyor.

Irak’tan kaçak olarak Türkiye ’ye gelip İstanbul ’a yerleşen dolandırıcı, yanında bulundurduğu sahte kimliklerle dolaşıyor. Yerine göre Ziya Arslan ya da Nuri Can isimlerinin yazılı olduğu sahte kimlikleri kullanan dolandırıcı, Küçükçekmece İkitelli’de bir evde yaşıyor.

Karıştığı bir olaydan dolayı cezaevine giren ve bir süre önce Denetimli Serbestlik Yasası’ndan çıkan İ.S., bu sahteciliği ortaya çıkarmak için dolandırıcıyla evinde buluştu. İ.S., konuşulanları arkadaşına cep telefonuyla kaydettirdi. Görüntülere göre müşterisi ile sahte hoca arasında şu diyaloglar geçiyor:

İ.S: “Bizim hatun beni kandırdı gitti. Benim şu an 5 bin lira param gitti. Minibüsün taksitini ödedim. Cep telefonu aldım hediye. Cebine harçlığını koydum. Gitti şimdi her şeyi istiyor. Ev var şimdi satacağım ama satamıyorum. Ne yap ne et bu işi hallet. Paranın önemi yok. 2 hafta mühletimiz var. Bunun için benim masrafım ne olur?"

Bu isteklerin hepsini hatta daha fazlasını yapabileceğini ifade eden dolandırıcı, “Ben sana söyledim ama sen beni dinlemedin ki. Ben hepsini alacağım sana. Bu arkadaşların da şahit. Ben senin bütün malını bu kadından alacağım. Paranı, arabanı her şeyini. Hatta kayın pederinin neyi varsa onları da alacağım. Senin işin biraz karışık. Ben dediğin her şeyi yapacağım ama sana güvenmiyorum. Ben yazdıktan sonra ( kadın ) boşanmaktan da vazgeçecek. Ben yazacağım ama bir gün sonra bir hafta sonra ne zaman olacağını Allah bilir.

Ben buraya ne yazarsam kadın onları yapacak. Sen içerideyken yazdım bu arkadaşların para verdi seni çıkardım. 3 tane yazacağım. 3 milyar 450 yazısı için. 4 tane olursa 4 milyar 600 liralık sana ilaç lazım. Bir tane kadın, bir tane senin ve 2 tane de arabalar için yazacağım. Her bir tanesi bin 150” diyor. Bu arada, dolandırıcıya parasını kaptıran bazı vatandaşların Bakırköy Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim