• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Irakta silahlı çatışma 7 ölü

Irakta silahlı çatışma 7 ölü
Irak'ta güvenlik güçleri ile terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 7 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ta güvenlik güçleri ile terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 7 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Diyala Polis Teşkilatı Komutanı General Cemil eş-Şemri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı aşiret güçlerinin de destek verdiği güvenlik güçleri ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında Diyala'ya bağlı El-Halis ilçesinin Deli Abbas semtinde çatışma çıktığını söyledi.

Çatışmada 7 IŞİD militanının öldüğünü, 4 askerin yaralandığını belirten Şemri, aşiret destekli polis güçlerinin, IŞİD'in daha önce ele geçirdiği Deli Abbas bölgesinde kontrolü sağladını ifade etti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irakordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Musul'da 6 kişi öldü

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul kentinin güneyinde bulunan Suse köyündeki bir eve, orduya ait insansız hava aracından (İHA) füze atıldı. Saldırıda aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Öte yandan son seçimlerde Başbakan Nuri el-Maliki’nin liderliğindeki "Kanun Devleti Koalisyonu”ndan milletvekili adayı olan Sena Abdullah Salih’in Musul'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Suikastın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından düzenlendiği ifade edildi.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim