• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi
Irak'tan gelerek Çorum'da yaşamaya başlayan Bekri çifti, yeni dünyaya gelen çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Başbakan...

Irak'tan gelerek Çorum'da yaşamaya başlayan Bekri çifti, yeni dünyaya gelen çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun adını verdi.

Kale mahallesinde yaşayan Efir Bekri ve Mina Kasım Bekri çiftinin, geçtiğimiz günlerde bir kız çocukları dünyaya geldi. Bekri çifti, mültecilere kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun eşlerinin adlarını bebeklerine vermeye karar verdiler.

Bunun üzerine AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, parti yöneticileri ve bir grup partili Iraklı aileyi, evlerinde ziyaret etti.

Bekri çiftinin çocuklarına Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu'nun adını vereceğini duyduktan sonra mutlu olduklarını dile getiren AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Bu ülke çok badireler atlattı. Sizin ülkenizde badireler atlatmaktadır. Bunlar şer güçlerin oyunu. Müslümanların bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Uyanık olmamız gerekiyor. AK Parti teşkilatları olarak her zaman yanlarında olacağız. Bir taraftan İslam hukukundan kaynaklanan kardeşliğimiz var diğer taraftan şerhi hukuktan kaynaklanan bir kardeşliğimizde var. Temenni ve dilekleri parti büyüklerimize de ileteceğiz" dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç da, İslam dünyasındaki kan ve gözyaşının bir an önce dinmesi için temennide bulunarak, "Bu kargaşa ve gözyaşı olmasaydı bu kardeşlerimiz kendi yurtlarında huzur ve güven içerisinde yaşacaktı. Muhacir kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Bize örnek olan Cumhurbaşkanımız. Irak ve Suriye'den gelen kardeşlerimize ilk gönüllerini açan cumhurbaşkanımız ve başbakanımız. Yeni doğan bebeğimize de Allah hayırlı ve uzun ömürler versin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öztemiz, minik bebeği kucağına alarak kulağına ezan okuduktan sonra "Emine Sare" adını verdi. İsim verilmesinin ardından AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun eşi Ruzin Bekiroğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç'ın eşi Emine Anaç minik Emine Sare'ye çeyrek altın taktı.

Baba Efir Bekri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na duydukları sevgiden dolayı çocuklarına Emine Sare adı verdiklerini dile getirdi.

Irak'taki savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini dile getiren Efir Bekri, "Bizi Türkiye kabul ettikleri için Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bizi Arap ülkeleri kabul etmezken Türkiye kabul etti. Çorum halkı çok iyi. Allah razı olsun herkesten" ifadelerini kullandı.

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi

Iraklı Ailenin Erdoğan Ve Davutoğlu Sevgisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim