• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Irak'a seyahat yapacaklara uyarı

Irak'a seyahat yapacaklara uyarı
Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki şiddet olaylarının devam ettiğini ve daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki şiddet olaylarının devam ettiğine dikkati çekerken, Iraklılara yönelik insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini ve Irak'ın çeşitli vilayetlerine yönelik daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından "Irak kriz masası" başlığıyla yayımlanan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği belirtilirken, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğu aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu vilayetlerde bulunan vatandaşların can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları tavsiye edilirken, vatandaşların bu bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada  ayrıca, çalışma vizesi olmadan Irak'ta çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi'nden alınan giriş mührüyle Irak'ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşların 95-420 dolar para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabileceklerinin hatırlatılmasında yarar görüldüğüne yer verildi.

Irak'ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada,  Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerce süratle cevaplandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, çatışmalardan etkilenen Türkmenlere ve diğer Iraklılara yönelik insani yardım faaliyetlerinin devam ettiği bildirilirken, Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  eşgüdümünde Türk Kızılayı tarafından 4 Temmuz'da bölgeye ulaştırılan yatak ve gıdaların dağıtımına başlandığı, ayrıca AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 1 tırlık ilaç ve tıbbi malzemesinin de gün içerisinde Irak'a sevk edildiği bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim