• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Irak ordusu Ramadi'de hükümet binalarına girdi

Irak ordusu Ramadi'de hükümet binalarına girdi
Irak savaş uçaklarının, Ramadi'nin batısındaki Kaim'e düzenlediği saldırıda, terör örgütü DAEŞ'in lider kadrosundan 25 kişinin öldüğü, ordunun Ramadi'deki hükümet binalarına girdiği bildirildi.

Irak hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Ramadi'nin batısındaki Kaim bölgesine düzenlediği hava saldırısı sonucu, terör örgütü DAEŞ'in lider kadrosundan 25 kişinin öldüğü, örgüte ait iki sığınağın imha edildiği bildirildi.

Savaş Medyası Ağı Sözcüsü Muhammed el-Bidani de DAEŞ militanlarının hükümet binalarını boşalttığını ve bölgedeki Irak güçlerinin hiçbir direnişle karşılaşmadığını ifade etti.

Yaşanan gelişme üzerine Irak'ın başkenti Bağdat ve diğer illerdeki vatandaşlar sokaklara çıkarak taşıdıkları Irak bayraklarıyla sevinç turları attı.

Irak güvenlik güçleri Ramadi'deki hükümet binalarına girdi

Irak güvenlik güçlerinin Enbar vilayet merkezi Ramadi'deki hükümet binalarına girerek bölgeyi mayın ve bubi tuzaklarından temizlemeye başladığı bildirildi.

'DAEŞ'in Askeri Konsey Sorumlusu Alvani öldü"

Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Es-Sukur (Şahinler) İstihbarat Ağı tarafından yapılan açıklamada, Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile koordineli bir şekilde alınan istihbari bilgi doğrultusunda, Enbar'da DAEŞ liderlerinin toplantı düzenlediği noktaya operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda aralarında DAEŞ'in Askeri Konsey Sorumlusu Alvani'nin de yer aldığı lider kadrosundan onlarca militanın öldüğü kaydedildi.

"Enbar'ın yüzde 80'i geri alındı"

Öte yandan Irak Terörle Mücadele Güçleri Komutanı Korgeneral Abdulgani el-Esedi yaptığı açıklamada, "Enbar'ın yüzde 80'i geri alındı" ifadelerini kullandı.

AA muhabirine konuşan Enbar Polis Müdürü Albay Hadi Rizic ise Irak terörle mücadele güçleri, ordu birlikleri ve Enbar polis gücünün kent merkezindeki hükümet binalarının bulunduğu bölgeye güney batısından girdiğini dile getirerek, bu güçlerin halen hükümet binaları ve civarında bulunduğunu söyledi.

Rizic, "Güçlerimiz DAEŞ'in hiçbir direnişiyle karşılaşmadı. Ancak örgütün güçlerimize karşı hükümet binalarının dışındaki El-Cemiye ve El-Sile bölgesinden taarruzu söz konusu. Hükümet binaları, mayın ve bubi tuzaklarından arındırıldıktan sonra önümüzdeki saatler içerisinde tamamen kurtarılacak" dedi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Enbar kent merkezi Ramadi'nin kurtarılmasının terör örgütü DAEŞ'in kırılma noktası ve Musul'u kurtarmanın çıkış yolunu oluşturduğunu söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim