• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret
Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Antalya Temsilcisi...

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Antalya Temsilcisi Kenan Yozgatlı ve beraberlerindeki işadamları heyeti Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı(ATSO) ziyaret etti. Heyeti, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ethem Tayfun Kavukcu ve Erol Erkan ağırladı.

ANTALYA TURİSTLER İÇİN OLDUĞU KADAR YATIRIMCILAR İÇİN DE CAZİBE MERKEZİ

ATSO, Antalya ve kent ekonomisiyle ilgili heyete bilgiler veren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kavukcu, ATSO'nun 40 bini aşkın üyesi ve 133 yıllık geçmişi ile kentin en köklü kurumlarından birisi olduğunu belirtti. Pek çok yabancı sermayeli firmanın da Antalya'da yatırım yaptığını ifade eden Kavukcu, "Odamıza kayıtlı 2 bin 950 yabancı sermayeli firma var. Bu firmalardan 20'si de Irak ortaklı firma. Antalya turistler için olduğu kadar yatırımcılar için de cazibe merkezi bir kent" dedi.

ANTALYA EKONOMİSİ İÇİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRLER TARIM VE TURİZM

Antalya ekonomisi için en önemli sektörlerin tarım ve turizm olduğunu söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kavukcu, "Kentimiz sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri. Her yıl ülkemize gelen her 3 turistten biri Antalya'yı ziyaret ediyor ve gerçekleştirilen her 3 gecelemeden 2'si Antalya'da yapılıyor." şeklinde konuştu.

Antalya'nın turizmde olduğu kadar tarımsal üretimde de ülkenin lideri olduğunu ifade eden Kavukcu, özellikle Türkiye'nin örtüaltı üretiminin yarısının Antalya'da yapıldığını kaydetti.

UR-GE PROJELERİNİ AKTARDI

ATSO'nun üyelerini uluslararası pazarlara açmak için gerçekleştirdiği kümelenme çalışmalarıyla ilgili de heyete bilgiler veren Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, ATSO kümelenme projeleri ile üyelerimizi uluslararası pazarlara açıyoruz. Odamız 2011-2014 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteği kapsamında "Yapı Malzemeleri Kümesi Projesi'ni yürütmüştür. Bir diğer önemli kümelenme projemiz "Gıda Kümesi Projesi'dir. Bu projemizde 2014 yılı Haziran ayından itibaren faaliyetlerine devam etmektedir. Yine Odamız tarafından yürütülen Tarım Kümesi Projesi'nde yer alan gübre, biyolojik mücadele, tohum ve sera ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren 17 firmamız bulunmaktadır. Uygun koşullar sağlandığında Irak da bu anlamda önemli bir hedef pazar olabilir. İşbirliği olanaklarını birlikte masaya yatırıp kuvvetli ticari işbirliklerine vesile olabiliriz" diye konuştu.

KUZEY IRAK KADAR GÜNEY IRAK DA YATIRIM BEKLİYOR

Irak'ın pek çok yatırımcı için önemli bir merkez haline geldiğini söyleyen Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, özellikle inşaat alanında çok büyük yatırımcılara ev sahipliği yaptıklarını vurguladı. Irak'ın Kuzey'inin olduğu kadar Güney Irak'ın da yatırıma açık olduğunu ifade eden Kılıç, "Antalyalı yatırımcıları Irak'ta ağırlamak ve yatırım fırsatlarını yakından görmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

Görüşmenin sonunda ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kavukcu, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç'a ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Antalya tablosunu hediye etti.

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret

Irak Heyeti’nden ATSO’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim