• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yeni dönem lansmanı gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yeni dönem lansmanı gerçekleştirildi.

TKDK, yeni dönem lansmanını gerçekleştirdi. Manisa Anemon Otelde yapılan programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, kurum kuruluş müdürleri ve çok sayıda yatırımcı katıldı. TKDK Koordinatörü Atila Başay törende yeni dönem destekleri hakkında bilgi verdi. Kırsal kalkınma projelerine yönelik IPARD 2 tanıtımını yaptıklarını kaydeden Başay, 2007 yılında kurulan kurumun Avrupa Birliği ve uluslar arası fonların kullanılmasına aracılık ettiğini söyledi. Avrupa Birliği tarafından aday ülkelere destek olarak oluşturulan IPARD programından en iyi şekilde yararlanmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Başay, toplam 1 milyar 175 milyon euronun Türk çiftçisine, yatırımcısına hibe olarak verildiğini söyledi.Başay, "Yeni dönem programı ile toplamda 1 milyar 68 milyon euro 42 ilde yatırımcılarla buluşacak. Hibe desteklerimiz yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Verdiğimiz fonların tamamı geri ödemesizdir. Yeni program kapsamında bazı alanlarda destek miktarı arttı. Et ve süt üretimine verilen destek miktarı yüzde 65'ten 70'e, arıcılık bitkisel üretim, kırsal turizm alanlarında ise destek yüzde 50'den yüzde 65'e çıkarıldı. Tarım lokomotifi olan sektörlere ve kırsaldaki küçük üreticilerin istihdam sağlamasına da aracılık ediyoruz" diye konuştu. Yenilebilir enerji ve makine parklarının da destek alanlarına eklendiğini kaydeden Başay, yenilenebilir enerjinin çiftçiler için çok önemli olduğunu vurguladı. IPARD 1 programı kapsamında verilen desteklere değinen Başay, 15 çağrıya çıkıldığını belirterek, genç ve kadın yatırımcılara pozitif ayrımcılık sağlandığını söyledi. Başay, "Genç yatırımcılar için hibe oranı yüzde 65'e kadar çıkıyor. Şuana kadar 4 bin 112 genç yatırımcı ile kurumumuz sözleşme imzaladı. 966 kadın yatırımcı ile sözleşme imzalanmıştır" diye konuştu. Manisa'ya verilen hibe desteklerle ilgili bilgi veren Başay, kentte 2012 yılından bu yana hizmet veren kuruma 447 proje geldiğini ve 320 proje ile sözleşme imzalandığını ifade etti. Başay, "Toplam 145 milyon lira yatırım yapıldı. Bizim desteğimiz ise 72 milyon liradır. Yılbaşı itibariyle 63 milyon liralık ödeme proje sahiplerine yapıldı. Bu projelerle 1498 kişiye istihdam sağlanmıştır" dedi.

TKDK Koordinatörü Başay'ın ardından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, hibe desteklerinin miktarına vurgu yaparak, proje üretilerek bu desteklerden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Manisa'da ilk proje başvurusu yapan Feyyaz Eroğlu'na, en yüksek tutardaki yatırımı hayata geçiren kadın girişimci Derya Öztürk'e, en genç girişimci Umut Tekatan, en yüksek yatırım yapan ve en yüksek istihdamı sağlayan MOSB Başkanı Sait Türek'e ve aldığı hibe destekle kurduğu işletmede ilk ihracatı yapan Fatih Acar'a plaketleri verildi.

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Iprad 2 Lansmanı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim