• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Iphone 6s kaç lira?

Iphone 6s kaç lira?
IPhone 6S cep telefonu bütün dünyada satış rekorları kırıyor. Cihaz tanıtımı yapıldığı ilk günden itibaren milyonlarca adet satıldı.

Yeni iPhone modellerinin Türkiye satış tarihi ve fiyatı belli oldu:  iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 16 Ekim tarihinde satışa çıkacak. Altın, gümüş, uzay grisi ve yeni roze altın metalik renk seçenekleriyle sunulacak olan yeni iPhone modellerinin satış fiyatları 3,099 TL'den başlayıp 4,299 TL'ye kadar çıkıyor. Yeni iPhone modellerinin yıl sonuna kadar 130'dan fazla ülkede satışa çıkması bekleniyor. 4 ayrı renk ve 3 farklı depolama seçeneğine sahip olan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin satış fiyatı açıklandı. iPhone 6s 16 GB modeli 3.099 TL, 64 GB modeli 3.499 TL, 128 GB modeli ise 3.899 TL'den satışa çıkacak. iPhone 6S Plus'ın 16 GB modeli 3.499 TL, 64 GB modeli 3.899 TL, 128 GB modeli 4.299 TL olacak. Türk Lirası'nın son aylarda yabancı para birimleri karşısında büyük değer kaybetmesinin ve ithal telefonlara getirilen ek vergilerin iPhone Türkiye fiyatlarına da yansıdığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 6'nın giriş seviyesi fiyatı 2,349 TL'den başlıyordu. Geçtiğimiz yıl 2.30 TL seviyesindeki dolar kuru, 3 TL'yi aşmış durumda. Diğer yandan Apple, iPhone satışlarında yeni bir rekora ulaştığını duyurdu. 25 Eylül'de 12 ülkede satışa çıkan yeni iPhone modelleri yalnızca üç gün içerisinde 13 milyon adet satış rakamına ulaştı. 

Yeni Apple Watch işletim sistemi hakkında bilmemiz gerekenler: Apple'ın popüler akıllı saati Apple Watch'ın işletim sistemi güncellendi. watchOS2 adını alan sistem, kullanıcılara yepyeni özellikler sunuyor. watchOS2'nin en önemli özelliği ,uygulamaların doğrudan Apple Watch üzerinde çalışabilmesi. Önceki işletim sisteminde uygulamalar iPhone üzerinde çalışıyor ve Apple Watch'a yansıtılıyordu. Yazılımcılar Apple Watch'ın kalp atışı sensörü, mikrofon, taptic engine, ivme ölçer, animasyon ve görünüm gibi unsurlarına müdahale edemiyordu. Yeni işletim sisteminde bu engelleme ortadan kalktı. Böylece yazılım geliştiriciler akıllı saati daha ilgi çekici hale getirecek uygulamalar geliştirecek. Uygulamalar daha hızlı çalışacak. Facebook ve GoPro çok yakında Apple Watch uygulamalarını kullanıma sunacak. Saat kadranına yeni görünüm özellikleri geldi. iPhone'daki favori fotoğraflar, Londra, Paris, New York ve Hong Kong gibi dünyanın önemli şehirlerinde 24 saat boyunca çekilmiş, hızlandırılmış videolar veya iPhone 6s modellerinde sunulan Canlı Fotoğraflar (Live Photos) saat kadranında kullanılabiliyor. Bileğinizi her kaldırdığınızda favori fotoğraflardan herhangi biri saat kadranında beliriyor. ‘Zamanda Yolculuk' adlı özellik sayesinde günlük ve haftalık programınızı daha kolay takip edebiliyorsunuz. Digital Crown'u çevirerek dün, bugün ve yarının etkinlikleri hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Geçmiş haberler, hava durumu, bir sonraki günün programını kolayca görebiliyorsunuz. Apple Watch'ın kadran görünümünde kullanılabilecek renk seçenekleri artırıldı. Gece mavisi, turkuvaz, lavanta, açık portakal gibi değişik renk seçenekleri geldi. Digital Touch ekranında farklı renk kombinasyonları yapıp arkadaşlarınıza mesaj gönderebiliyorsunuz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim