• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi
Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi Derneği (Fikr-i Asım) İpekyolu İlçe Başkanlığı, referandum oylamasında "evet" konulu bir program düzenledi.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi Derneği (Fikr-i Asım) İpekyolu İlçe Başkanlığı, referandum oylamasında "evet" konulu bir program düzenledi.

Fikr-i Asım Derneği İpekyolu İlçe Başkanlığı tarafından Merkez İmam Hatip Lisesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Zeki Taştan, kamu kurum amirleri, AK Parti il ve ilçe belediye meclis üyeleri, Van Sivil Toplum Konseyi Başkanı Eyüp Acar, Ezdinan Aşireti Lideri Mehmet Salih Özbek, Van İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Van İşitme Engelliler Derneği üyeleri için işaret dilinin de kullanıldığı programda konuşan Fikr-i Asım Derneği İpekyolu İlçe Başkanı Şaban Gündüz, referandumun ümmet için çok önemli olduğunu söyledi. Programın amacının da bu anlamda önem taşıdığını belirten Şaban Gündüz, Fikr-i Asım Derneği olarak referanduma kadar durmadan çalışacaklarını söyledi. Fikr-i Asım Derneğinin ilkelerine değinen Gündüz, "Bizlere Fikr-i Asım Derneği kimdir diye soruyorlar? Biz de diyoruz ki; Fikr-i Asım Derneği, devletçi kimliğiyle, vatanın ve ümmetin dertleriyle dertlenen, ülkesi ve milleti için fayda sağlayacak projeler üreten ve hayata geçiren, yetişebildiği tüm mazlum coğrafyalara yardım elini uzatan ve var olan imkanlarıyla yaraları sarmaya çalışan, uzak diyarlara huzur götürme mücadelesi veren, ümmet kardeşliğini savunan, yaptığı çalışmalarda ve ürettiği projelerde zerre misali menfaat gözetmeyen bir gönüllü insan topluluğudur. Fikr-i Asım Derneği olarak 24 ülke, 63 il ve çok sayıda ilçede temsilciliği olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kuruluşu çok kısa bir süre olmasına rağmen, bu denli büyümesi öncelikle Allah'ın açık bir yardımıdır. Burada görev yapmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Halkımızın bu isme olan sevgisi ve özlemi ile her gün büyümeye devam ediyoruz. Bugün başta Filistin olmak üzere İsveç, Amerika, İngiltere, Çin, Azerbaycan, Almanya, Belçika ve Makedonya gibi ülkelerde, teşkilatımız çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" dedi.

"Bizler kendimizi bu kapıdan girerken kibirden arınmış, gururumuzu ise hiçe sayarak, sadece duruşumuz ve onurumuzla halkımızın ve Ümmetin birer hizmetkârı olarak görmekteyiz" diyen Gündüz, şöyle dedi:

"Fikr-i Asım Derneği hiçbir siyasi parti ve eksenine dahil değildir ve olmayacaktır. Lakin ülke menfaat ve çıkarları doğrultusunda, gerek ferdi, gerek parti, her kim ve kimler olursa desteklerimizi paylaşacağımızı ilan ediyoruz. Biz faniler olarak diyoruz ki; "Allah bize yeter." Bu anlamda 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" dediğimizi ilan ediyoruz."

Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç ise, büyük ve güçlü bir Türkiye için referandumun büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Referandum oylamasında çok düşük bir ihtimal bile olsa "hayır" oyunun çıkması, zalimleri sevindirecektir. Bizlerde zalimleri sevindirmemek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeliyiz. Ülkemizin 15 Temmuz'da neler yaşadığını tüm halkımız gördü ve şahit oldu. Bu yüzden halkımızın takdirinin "evet" olacağına inancımız tamdır. Geleceğimiz için bu oylamada "evet" demeliyiz. Bu vesileyle STK'larımızın da iyi çalışması gerekiyor. Konuşmamı bitirirken, bu anlamlı ve destek gecesini düzenleyen Fikr-i Asım Derneği İpekyolu İlçe Başkanı Şaban Gündüz ve teşkilatına teşekkür ediyor, tüm herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Programın sonunda Fikr-i Asım Derneği İpekyolu İlçe Başkanlığı tarafından katılımlarından dolayı Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç'a ve iş adamları Şerif Erbenzer, Remzi Erbenzer, Halis Demir ve İbrahim Geyik'e plaket verildi. Plaket takdiminin ardından program sona erdi.

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi

İpekyolu Fikr-i Asım Derneği "Evet" dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim