• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 tanıtım toplantısı yapıldı.

Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılan toplantıya Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Yakutiye Ahmet Naci Helvacı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Tarım İl Müdürü Osman Akar, TKDK İl Koordinatörü Atilla Öz, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri ve katılımcılar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan TKDK İl Koordinatörü Atilla Öz, IPARD programlarıyla ilgili bilgi verdi. İki ayrı mutluluğu yaşadıklarını belirten Öz, "IPARD 2 Programı tanıtım toplantısı yapmak üzere bu birlikteliğimiz iki mutluluğu bir arada yaşamamıza neden olacaktır. Bunlardan birincisi IPARD 1 kapsamında bitirilmiş projelerin açılışı ve diğeri IPARD 2 projesinin başlangıcıdır. IPARD programlarının amacı Avrupa Birliği standartlarını uygun işletmelerinin kurulmasını sağlamak, mevcut işletmeleri Avrupa Birliği standartlarını ulaştırmak, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kapasite oluşturmak, göçü önlemek, istihdamı artırarak kırsal alanın kalkınmasına yardımcı olmaktır" dedi.

Açılış konuşmaları sırasında yaşanan protokol hatası sonucu ikinci sırada konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un en önemli sorununun istihdam olduğunu belirtti. Erzurum göç verdiğine de dikkat çeken Ilıcalı "Erzurum göç veren bir şehrimiz. Erzurum'daki göç sadece ilimiz değil ülkemiz için önemli. Erzurum bir kale şehir. Varlığını en kuvvetli şekilde sağlamalıdır. Buradaki yatırımcılarımız ve üreticilerimiz para kazanmalı, yüzü gülmeli ve göç etmemelidir. Türkiye genelinde 5 milyar liralık yatırım olmuş, 50 bin istihdam sağlanmış, Erzurum'da ise 120 milyon liraya karşı bin 200 istihdam yapılmış. Bu oldukça yetersiz. Böyle bir imkan varken Erzurum bundan istifade edememiş. Bu noktada üreticimiz ve yatırımcımıza daha fazla destek vermemiz lazım. Projelerin üretilmesi için de üniversitelerimize ayrıca büyük görev düşüyor" diye konuştu.

MUSTAFA ILICALI PROTOKOL HATASIYLA İKİNCİ SIRADA KONUŞTU

Yaşanan protokol hatası ile ilgili Mustafa Ilıcalı, "Protokol olarak ben TBMM'yi, Erzurum için bir milyon kişiyi yani bu şehri temsil ediyorum. Protokolde TBMM birinci sıradadır. Önce konuştum. O bana avantaj oldu. Hiç önemli değil. Önemli olan iş yapmaktır. Birinci konuşurum yüzüncü konuşurum hiç problem değil" dedi.

Son olarak konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, destek çalışmalarını devam ettiğini vurgulayarak yapılan projelerle ilgili "IPARD 1 programı kapsamında ilimizde 126 proje sözleşmeye bağlanmış ve bu kapsamda 127 milyon TL Erzurum'a hibe anlamında kazandırılmıştır. Tarımla ve istihdamla ilgili yapılan her toplantıda göç sorunu gündeme gelmektedir. Erzurum'da istihdamı sağlayarak göçü önlemenin yolu kırsal kalkınmayı, hayvancılığı ve diğer alanları desteklemekten geçiyor. Bu kapsamda IPARD 2 programı bize bunun desteğini sağlamaktadır." İfadesini kullandı.

Toplantı sonunda yatırım yapan yatırımcılara temsili çekleri takdim edildi.

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ipard 2 Lansman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim