• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Ipard 2 Hakkında Didimli Üreticiler Bilgilendirildi

Ipard 2 Hakkında Didimli Üreticiler Bilgilendirildi
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu Aydın İl koordinatörlüğü Hibe ve desteklemelerle kapsamında verilen IPARD-2 projesiyle ilgili olarak Didimli...

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu Aydın İl koordinatörlüğü Hibe ve desteklemelerle kapsamında verilen IPARD-2 projesiyle ilgili olarak Didimli üreticilere bilgiler verildi.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Aslan, TKDK Aydın İl Koordinatörü Proje sorumlusu Abdullah Gülsever, İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, ve üreticileri katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan TKDK Aydın İl Koordinatörü Proje sorumlusu Abdullah Gülsever Türkiye'nin AB arasındaki imzalanan protokol kapsamında 2014 ila 2020 yılları arasında IPARD 2 projesinin uygulanacağını ve proje kapsamında 1.1 milyar Euro'yu hibe verileceğini söyledi.

Bilgilendirme seminerinde konuşan TKDK Uzmanı Muharrem Şenoğlu ise ise IPARD 2 projesiyle ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi. Şenoğlu "PARD-1'de varolan her şey IPARD-2'de de olacak. Biz IPARD neyi destekliyorsak aynısını IPARD-2 programında da desteklenecek. IPARD-2 programıyla bazı yenilikler getirildi. Birinci programda olmayan bazı yenilikler ve hibe oranlarında bir takım artışlar getiriyoruz. Bir defa IPARD-1 programında en yüksek limitimiz yüzde 65'di. Bu programda limit yüzde 70'e çıkıyor. Bir vatandaş bize bir proje yaptığında projesinin yüzde 70'ni TKDK verecek. Ayrıca yüzde 18'lik KDV'den de muaf olacak ve her türlü vergi ve harçlardan ayrıca muaf olacak. Böyle bir yeniliğimiz var. 65'ten 70'e çıkardık bu oranımız" dedi.

Şenoğlu detaylı bilgi almak isteyenlerin TKDK sitesinde bilgi alabileceğini söyledi. Seminer soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Ipard 2 Hakkında Didimli Üreticiler Bilgilendirildi

Ipard 2 Hakkında Didimli Üreticiler Bilgilendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim