• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

iPad Air'e akın ettiler

ABD’li teknoloji devi Apple’ın dün itibariyle piyasaya sürdüğü iPad Air’ı almak isteyen çok sayıda Apple hayranı tüketici Apple mağazalarına akın etti.
5. nesil iPad dün itibariyle ABD’de de olmak üzere birkaç ülkede satışa sunuldu. Yeni iPad tecrübesini bir an önce edinmek isteyen ABD vatandaşları da Washington’da bulunan Apple mağazası önünde saatlerce bekledi.Uzun bir bekleyiş sonrasında yeni iPad Air’e sahip olmayı başaran Rachelle P. Nigro, “Harika hissediyorum. Yeni iPad’e sahip olduğum için çok heyecanlıyım. Şimdi ise muhtemelen gidip bir şeyler yiyeceğim çünkü bütün sabah boyunca buradaydım. Ancak bütün her şeyim hazır, uygulamalarım hazır. Yani gitmeye hazırım” şeklinde konuştu.
 
RUSYA'DAN AMERİKA'YA
 
iPad Air’e sahip olabilmek için Rusya’nın başkenti Moskova’dan gelen Alex Patsay, “Bunun gerçekten güzel bir iPad olduğunu düşünüyorum. Gerçekten hafif ve Retina ekrana sahip. Aslında yeni iPad Mini’yi istiyordum ama henüz mevcut olmadığı için bunu almaya karar verdim. Birkaç kere Apple’in merkezine gittim ve bunu almam gerektiğini düşündüm. Muhtemelen bana Apple’in büyük bir hayranı diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
 
HENÜZ TÜRKİYE'DE YOK
 
Apple’ın piyasaya sürdüğü yeni ürünleri yakından takip eden Ava Smith de, “Aslında 3. jenerasyon bir iPad’im var. Ancak iPad Air’ın sunduğu yeni özellikleri ilgi çekici buldum ve aldım. Piksellerin daha iyi ve işlemcinin daha hızlı olması hoşuma gitti. Hafızası biraz daha fazla olandan aldım ve yeni uygulamalarla doldurmak için sabırsızlanıyorum” dedi.
 
Yeni iPad’i bir arkadaşı için almaya geldiğini söyleyen Erin Smith ise, “Benim iki iPad’im var. Bunu arkadaşıma almak için geldim. Çocuklar için iyi ve kullanımı kolay. Verilen paraya değer diye düşünüyorum” diye konuştu.
Apple’ın 5. jenerasyon tablet bilgisayarı olan iPad Air 9.7 inç ekrana sahip. Yeni iPad’e “Air” ismi, bir önceki nesil iPad’e göre yüzde 28 daha hafif ve yüzde 20 daha ince olması dolayısıyla verilmiş.
 
Öte yandan, Apple’ın Türkiye sitesi dün itibariyle yayına girmiş durumda ancak iPad Air henüz Türkiye’ye gelmiş değil. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim