• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

iOS 8 kullanıcıları çıldırttı

iOS 8 kullanıcıları çıldırttı
Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8'i yükleyenler internet ve sosyal medyada şikayet yağdırdı.

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS  8 iPhone ve iPad kullanıcılarına geçtiğimiz gün sunuldu. Yazılımı güncellemek için saatlerini harcayanlar da yüklemeden sonra hayal kırıklığına uğrayanlar da şikayet yağdırdı. Kullanıcılar  “iOS 8’i asla yüklemeyin iOS 8.1’i bekleyin” uyarısı yapıyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Apple’ın yeni işletim sistemi iOS  8 güncellemesi kullanıcılara sunuldu ancak daha yükleme işlemi başlamadan şikayetler gelmeye başladı. Bazı Apple sahiplerine iOS  8 güncellemesinin gelmemesi öncelikle gelen şikayetlerden oldu. Cihazlarına güncelleme bilgisi gelen kullanıcılar 5 GB hafıza bulundurma zorunluluğunu görünce adeta şok oldu. Çok fazla veri sildikten sonra iOS 8 güncellemesi yapanlar, şebeke ve 3G sorunu olduğunu, şarj problemi için herhangi bir düzenleme yapılmadığını, yeni eklenen özelliklerin telefonlarda donma-kilitlenme gibi sorunlara yol açtığını belirtti.

“Sakın iOS 8’i Yüklemeyin iOS 8.1’i Bekleyin” uyarısı yapan kullanıcıların şikayetleri şöyle:

“iOS 8 Güncellemesi Neden Gelmiyor?”

Cihazlarına güncelleme gelmediği için şikayetçi olan kullanıcılar günler geçti neden hala bazı cihazlara güncelleme bilgisi gelmedi anlayamadık diyerek tepki gösterdi.

"Herkes konuşuyor sorunlarını ya da kazandırdıklarını ama biz hala bir şey göremedik aynı model telefon kullandığım arkadaşlarıma güncelleme geldi ama ben de bir şey yok nedenini öğrenmek istiyorum"

"Telefonumu da yeni aldım yeterli hafıza da var ama günlerdir bekliyorum bana hala güncelleme gelmedi... Niye böyle oldu anlamadım."

“ iOS 8 için 5 GB Hafıza Çok Fazla!”

Apple kullanıcıları en çok gelen yükleme işleminden önce yapılan hafıza uyarısından şikayetçi oldu. Kullanıcıların iOS 8 güncellemesinden yararlanabilmeleri için cihazlarında 5 GB hafıza istenmesi, görenleri şaşkına çevirdi. Kayıtlı fotoğraf ve videolarını silmek zorunda kalan kullanıcılar şikayet yağdırdı.

“Telefonumda ne kadar kayıtlı veri varsa silmek zorunda kaldım tamam güncellemenin özellikleri fazla ama bu kadar hafıza kimin telefonunda vardır ki? Ne kadar video varsa silmek zorunda kaldım yedeklemede yapabileceğim başka bir program yok. ”

“Cihazlarda 3G Kapanmıyor”

Güncelleme yapan kullanıcılar 3G’yi kapatamadıklarını sürekli açık kaldığını ifade etti. Wi-Fi’da da kopma sorunları meydana geldiğini aktaran tüketiciler, güncellemenin büyük sıkıntılara neden olduğunu aktardı.  

“Şarj sorununu giderebilmek için çoğu zaman 3G’yi kapatırdım en azından 2-3 saat tasarruf edebilirdim artık kapanmıyor hangi mantıkla yapıldı bilemiyorum ama umarım iOS 8.1’de gerekli düzenlemeyi yapmış olurlar. ”

“Neden ben 3G’yi kapatamıyorum? İnternet paketim sınırsız değil ki bu şekilde faturam artabilir, bildirimleri kapatsam da internetten kopamıyoruz, haliyle faturaya farklı internet kullanımı bedeli yansıyacak. Eski sürüme de geçemiyorum of ya… Koskoca Apple!”

“Şebeke Sorunu Var Resmen Telefon Artık Çekmiyor”

Güncellemeden sonra telefonlarının çekmemeye başladığını iddia eden kullanıcılar, GSM operatörleriyle de görüştüklerini ancak sorunun hatlardan kaynaklı olmadığını öğrendiklerini belirttiler. Daha önce yaşadıkları yerlerde herhangi bir şebeke sorunu olmadığını aktaran Apple sahipleri, şikayetçi oldu.

“O kadar para verdik bu akıllı telefonları aldık ve şimdi büyük zahmetlerle her şeyi silerek iOS 8’i telefonumuza yükledik ama gelin görün ki telefonun ilk kullanım amacı olan konuşma özelliği devre dışı kaldı. Çünkü çekmiyor… Daha önce iş yerimde ve evde herhangi bir şebeke sorunu bulunmayan cihazım artık konuşmama engel oluyor. GSM operatörümle de durumu görüştüm ama bulunduğum bölgede bir sorun olmadığını belirtti. Lütfen kısa sürece yeni güncelleme ile düzeltin bu sorunları…”

“Eskiden çeken telefonum nasıl olur da şimdi çekmez! 3G sürekli açık kalıyor ama sürekli hizmet sağlanmıyor ki ne konuşabiliyorum ne mesajların iletiliyor bağlantı var olarak gözüktüğü halde kullanıma kapalı durumda yer alıyor.”

“Şarj İçin Bulunan Çözüm Yeterli Değil!”

Yeni işletim sisteminde dikkat çeken diğer bir özelliğin şarj sorunu ile ilgili olduğu belirtildi ancak kullanıcılar aynı sorunun hala devam ettiğini aktardı.   "Şarj için eklenen yeniliklerde parlaklık ayarı da olduğu belirtildi ancak ne kadar ayarlarsak ayarlayalım bir şey değişmedi aynı sistem yani şarj sorunu devam ediyor."

"Umudum vardı şarj sorununun çözüldüğüne yönelik ama boşa çıktı... Şarjım dayanmıyor inanın... Yine şarj aletiyle birlikte her yerde priz aramaya devam. Teşekkürler Apple."
“Fotoroman Yapılabiliyor Ancak Cihazları Yavaşlatıyor!”

iOS 8’de iCloud’a gelen yeni özellikler arasında bulunan ‘Time-Lapse’ arka arkaya çekilen fotoğraf kareleriyle fotoroman oluşturabilmeyi sağlıyor ancak kullanıcılar cihazlarda yavaşlamaya neden olduğunu belirtiyor.

“Son dönemlerde trend olduğu için hemen uygulamayı kullanmak istedim ama resmen fotoğraflara uğraşabilmek için bekledim inanılmaz yavaşladı cihaz… Programdan çıktığımda da aynı sorun devam etti tamamen kapalı konuma getirdiğimde telefonumun normale döndüğünü anladım”

“Zamanlama özelliği de fotoroman yapabilmek de güzel ancak cihazları çok yavaşlatıyor sanırım bir sonraki güncellemede bu hatalar giderilecek.”
“Babamın Fotoğraflarıma Ulaşmasını İstemiyorum”
Aile paylaşımı (Family Sharing) adındaki yeni özellik sayesinde aile bireylerinin hesapları tanımlanabilecek ve bu sayede iCloud hesaplarına gönderilen fotoğraf video ve uygulamalar, tüm aile bireyleri tarafından görüntülenebilecek. Bazı kullanıcılar ise bu durumdan rahatsız…
“ Aile içerisinde herkesin fotoğraflara ulaşması bence hiç iyi olmadı, şimdi bu programı biliyor babam ve bana da mutlaka yapacak daha sonra da her şeye ulaşabilecek gizlilik nerede kaldı? Apple Türkiye’deki aileleri de düşün lütfen…”

“ İstediğim Güncellemeye Geri Dönmek İstiyorum”

Her iOS güncellemesinde olduğu gibi iOS 8’i yükleyen ve memnun kalmayan kullanıcılar eski sürümlere dönebilmenin mümkün olabilmesi gerektiğini belirttiler.

“Dünyanın parasını veriyorum bu cihazlara ben… Neden istediğim sürümü kullanamıyorum? Beğenmedim ve eski sürüme geçmek istiyorum iOS 8’de belki geçmiş sürümlere dönüş imkanı sunarsınız diye bekliyordum ama yine hayal kırıklığı oldu”

“Seçimi bize bırakmanız gerekmez mi? Biz hangi sürümü kullanmak istediğimize karar vermek istiyoruz! iOS kaç olduğu zaman sesimizi duyarsınız merak ediyorum”

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim