• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

İohannis: Gizli servisten güvenlik ve haklara saygı bekliyoruz

İohannis: Gizli servisten güvenlik ve haklara saygı bekliyoruz
Romanya Cumhurbaşkanı dün Romanya gizli servisi SRİ'nin yıllık toplantısına katıldı.

Romanya Cumhurbaşkanı dün Romanya gizli servisi SRİ'nin yıllık toplantısına katıldı. İohannis, Romenlerin SRİ'den güvenlik ve insan haklarına saygı beklediğinin üzerinde durdu.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis dün yapılan yıllık SRİ bilanço toplantısına katıldı. Toplantıda Romanya güvenliği ve Romenlerin SRİ'den beklentilerini açıkladığı konuşmasında Cumhurbaşkanı İohannis "Romanya gizli servisi SRİ tam kadro Romanya'nın güvenliği ve huzuru için çalışmaktadır. Çevremizdeki ve günümüzdeki birçok güvenlik riskine karşı SRİ her zaman bir adım önde olmayı bilmiştir. SRİ'ye üstün hizmetleri ve daha güvenli, huzurlu Romanya sağladıkları için teşekkür ediyorum. 2015 yılı için SRİ'nin eksiksiz ve tam çalışması ülke insanlarımız için güven manasına gelmiş ve herhangi bir terör olayı yaşanmasına izin vermemişlerdi. Ayrıca SRİ'nin Avrupa-Atlantik istihbaratının saygın ve güvenilir bir üyesi olarak görmek beni sevindirmiştir. Günümüzde yaşanan terör olaylarında ortak istihbaratın önemine inanıyoruz ve elimizdeki bilgileri gerektiği yerlere ulaştırmada geri durmuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı İohannis, vatandaşların SRİ'den iki beklentisinin olduğunu; bunlardan birincisinin ülke güvenliği, ikincisinin de özel hayata ve haklara saygı olduğunu belirtti. İnternet ve siber güvenliğe de değinen İohannis "SRİ ile yaptığım görüşmelerde siber güvenlik kanunu için yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirttik. Bu alanda yeni çalışmalara başlayacağız." dedi.

Son olarak ise SRİ gibi kurumlarda, demokratik toplumlarda kamu güvenirliği ve şeffaflığı için Meclis denetim komisyonun kontrolünün önemi büyük olduğuna dikkat çekti.

SRİ 1990 yılında komünizm dönemin devrilmesi sonrasında kuruldu. Yıllık 314 milyon Euro olduğu kurumda 3 ila 12 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor.Cihan

İohannis: Gizli servisten güvenlik ve haklara saygı bekliyoruz

İohannis: Gizli servisten güvenlik ve haklara saygı bekliyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim