• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

İntihara teşebbüs eden mahkumun midesinden 13 tane kalem pil çıktı

İntihara teşebbüs eden mahkumun midesinden 13 tane kalem pil çıktı
Manisa'da intihar teşebbüsünde bulunan bir mahkumun midesi ve ince bağırsaklarından 13 tane kalem pil çıkarıldı.

Manisa'da intihar teşebbüsünde bulunan bir mahkumun midesi ve ince bağırsaklarından 13 tane kalem pil çıkarıldı.

Manisa T Tipi Cezaevi'nde bulunan 26 yaşındaki mahkum Ş.K., koğuşta 13 pili arka arkaya yutarak intihara teşebbüs etti. Koğuş arkadaşlarının farketmesi ve fenalaşması üzerine Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ş.K.'ye, acil serviste müdahale edildi. Röntgeni çekilen Ş.K.'nin, midesi ve ince bağırsaklarında 13 tane kalem pil olduğu saptandı. Piller, genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Erdem Nalbant tarafından ameliyatla çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen Ş.K.'nin, bir süre gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilerek cezaevine gönderileceği belirtildi.

Hastanın karın ağrısı şikayetiyle getirildiğini belirten Opr. Dr. Nalbant, "Acil servise karın ağrısı şikayetiyle başvurmuş. Burada yapılan tetkiklerinde ve filminde, hastanın midesinde bol miktarda kalem pil olduğu tespit edilmiş. Kişi, 13 tane kalem pili yuttuğunu daha sonra ifade de etti. Bunun üzerine hastayı bekletmeden ameliyata aldık, çünkü beklediği takdirde hem kimyasal anlamda bir problem meydana gelebilir hem de mekanik anlamda bağırsak veya midede tıkanıklığa yol açabilirdi. Daha önce de ben baktığımda, Türkiye tıp literatüründe bu şekilde bol miktarda, 13 tane pil yutup ve cerrahi operasyon gerçekleştirilen bir vaka yok. Pillerin 11 tanesi midedeydi. Ameliyat sırasında tespit ettiğimde bir tanesi ince bağırsağa geçmişti, biri de oniki parmak bağırsağındaydı. Elle manipülasyon yöntemiyle ince bağırsağa geçip ikisini ince bağırsaktan, 11 tanesini mideden küçük bir kesiden dışarıya çıkarmak suretiyle ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastamızın şu an sağlık durumu gayet iyi. Problemi yok ama psikolojik olarak psikiyatrik desteği de alması gerektiği için şimdi psikiyatri uzmanlarımızla beraber değerlendiriyoruz. Yaklaşık iki saat süren bir ameliyatımız oldu." dedi.

Ameliyat gecikmiş olsaydı ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabileceğini vurgulayan Nalbant, "Mide geçişinde bir darlık yaratacağı için pil geçemezse o bir tıkanıklık olabilirdi veya aşağıya geçerse ince bağırsaklarda tıkanıklığa yol açabilirdi. Bu da bağırsakların ciddi zarar görmesine, bağırsakların bir kısmının kesilmesi gibi daha dramatik bir olaya neden olabilirdi ama hızlı bir şekilde müdahale ettiğimiz için bunlar olmadan, küçük kesilerden mide ve ince bağırsağa ulaşarak ameliyatımızı gerçekleştirdik ve yemek yemeye de önümüzdeki günlerde en kısa sürede başlayacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bu vakanın ilk olduğunu kaydeden Erdem Nalbant, "Tıp literatüründe taradım, benzer vaka yok. Daha çok küçük yaşlarda, 0-7 yaş arasında vakalar var. Onlar da küçük, bizim saat pili dediğimiz, onlardan yanlışlıkla yutulmuş. Türkiye'de 13 tane pil yutup cerrahi operasyon yapılan vaka yok. Önümüzdeki 2016 yılında gerçekleştirilecek olan ulusal cerrahi kongresine de bu vakayı sunmayı düşünüyoruz." dedi.

Her türlü hastalıkta vatandaşın yanında olduklarını söyleyen Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Zafer Ulusan ise, "Doktorumuz, yaptığı ameliyatı gece 12.00'den sonra gerçekleştirmiş. Eğer sayısı az olsaydı, endoskopi yöntemiyle ameliyatsız da bunu çözebilecekti ancak sayı çok fazla olduğu için ameliyat zorunlu olmuştur ve hiç geciktirilmeden hasta sağlığına kavuşmuştur. Halkımız, rahatlıkla her türlü şikayetinde devlet hastanesine gelebilir." diye konuştu.

İntihara teşebbüs eden mahkumun midesinden 13 tane kalem pil çıktı

İntihara teşebbüs eden mahkumun midesinden 13 tane kalem pil çıktı

İntihara teşebbüs eden mahkumun midesinden 13 tane kalem pil çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim