• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İnternetten telefon aldı, paketten parfüm çıktı

Çanakkale'de internet üzerinden telefon siparişi veren Mehmet Ali Kantarcı, gelen kargodan parfüm çıktığını görünce şaşkına döndü.
Çanakkale'de internet üzerinden telefon siparişi veren Mehmet Ali Kantarcı, gelen kargodan parfüm çıktığını görünce şaşkına döndü. Parfümü iade eden Kantarcı, adres bulunamadığı için kargo geri gelince dolandırıldığını anladı.
 
UCUZ OLMASI ŞÜPHELENDİRDİ
 
Çanakkale'de yaşayan emekli Mehmet Ali Kantarcı, internette gezinirken piyasa değeri bin 200 TL olan bir cep telefonunun 179 TL'ye satıldığını gördü. Firmayı arayan Kantarcı, telefonun neden bu kadar ucuz olduğunu sordu. Firma görevlisi, "Biz yurt dışından parça olarak getirtip Türkiye'de montaj yapıyoruz. Bu sayede vergi ödemiyoruz. Bu nedenle de bu fiyattan satabiliyoruz" cevabını aldı. Firma yetkilisinin iade garantisi vermesi üzerine ikna olan Kantarcı, ücretini kapıda ödemek kaydıyla 1 adet telefon siparişi verdi.
 
GÖNDERİLEN ADRES BULUNAMADI
 
Birkaç gün sonra kargo geldi. Ücretini ödeyen Kantarcı, kargo poşetini açınca gözlerine inanamadı. Telefon beklediği paketten piyasa değeri 5 TL olan bir parfüm çıktığını gören Kantarcı, hemen Tüketici Hakları Derneği'ne gitti. Tüketici Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, ürünü firma adresine iade etmesini, eğer kabul edilmezse işlem yapabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Ali Kantarcı, parfümü firmanın adresine gönderdi. Ancak birkaç gün sonra kargo, "Adres bulunamadı" denilerek geri getirildi.
 
PAKETİ AÇMASINA İZİN VERİLMEMİŞ
 
Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Kantarcı, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Zaman zaman bu tür olayları duyduklarını söyleyen Kantarcı, "Ben ürünü kapıda ödemeli istemiştim. Buna güvenerek aldım. Kapıda ödemeli geldi ancak kargo görevlisi parayı vermeden önce pakete bakmamıza izin vermedi. Paketi açınca dolandırıldığımı anladım. Gelen kargonun üzerinde hem gönderenin adı hem de adresi yer alıyor ancak geri gönderdiğimizde bu adreste kimse olmadığını öğreniyoruz. Parayı kargo şirketi aracılığıyla gönderdim. Kargonun parayı teslim etmesi için gönderen kişinin bütün bilgilerini almış olması gerekiyor. Buna rağmen bize, 'Bulunamadı' diyorlar. Ben de şimdi hakkımı mahkemede arayacağım" dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim