• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İnternette Tanışan Üç Kadın Eserlerini Kitapta Topladı

İnternette Tanışan Üç Kadın Eserlerini Kitapta Topladı
Konya'da bir muhasebe bürosunda çalışan üç çocuk annesi şair kadın, internet ortamında tanıştığı iki kadın şair ile birlikte yazdıkları şiirlerden...

Konya'da bir muhasebe bürosunda çalışan üç çocuk annesi şair kadın, internet ortamında tanıştığı iki kadın şair ile birlikte yazdıkları şiirlerden oluşan eserlerini "Üç kalem bir roman" isimli kitapta topladı.

Üç farklı ismin hece hece satırlara dökerek yazdığı şiirlerden oluşan roman denemesi okurlarıyla buluşurken büyük beğeni topladı. Eserin yazarlarından Beyşehir ilçesinde doğan ve Konya'da bir muhasebe bürosunda hizmetli olarak çalışan, evli ve 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Saliha Değirmenci Yavaş, "Üç farklı hanım olarak ortaklaşa yazdığımız bu kitabımız hüzün, merhamet ve sevgiyi anlatıyor" dedi.

Yavaş, yazdıkları üç kalem bir roman kitabında komşu ve gelin-kaynana kavgaları, bunların tatlıya bağlanarak birbirlerinden özür dilemeleri, şehirli bir kızın köylü bir gence aşık olmasının konu edildiğini söyledi. İnternet ortamında tanıştığı ev hanımı Emine Yılmaz Dereci ile Yargıtay'da hizmetli olarak çalışan Fatma Kalkan'la birlikte şiirle roman denemesi olarak ortaklaşa kitap yazdıklarını belirten Yavaş, "Bu iki isimle internet ortamında tanışmamız, antoloji.com ve edebiyat siteleri sayesinde oldu. Ardından birlikte bu romanı oluşturmaya karar verdik. İnternet ortamında atışma ve taşlamalar yapıyorduk. Sonra "neden kitap yazmıyoruz" derken böyle bir düşünce ve ardından eser ortaya çıktı. Heceden bir roman yazalım dedik. Yaptığımız araştırmalar ve edebiyatçı isimlerle yaptığımız istişarelere göre böyle bir çalışmanın bir ilk olduğu belirtiliyor. Hece şiirden yazılan bu romanın çocuklarımızın derslerine yardımcı olacağını da düşünüyoruz" dedi.

Kendisinin ilkokul mezunu diplomasına sahip iken ortaokulu dışarıdan bitirdiğini halen ise açık lise öğrencisi olduğunu vurgulayan Yavaş, şiir yazmaya çocukluğundan beri merakı olduğunu, ancak kural ve kafiye bilmeden bunları yazarken, zamanla okuyarak kendisini geliştirmek suretiyle şiirlerine son şeklini verdiğini söyledi. Yavaş, "215 sayfadan oluşan üç kalem bir roman" kitabımız, kahkaha, hüzün ve içerisinde her türden duyguyu barındırıyor. Kitabın yayınlanmasında tüm masraflarını kendim karşıladım" diye konuştu.

Bu arada, kitabın sunuş yazısını kaleme alan Hacettepe Üniversitesi Türkçe Dersleri Birimi Başkanı Dr. Hüseyin Yeniçeri de eserin, şiirle roman denemesi olarak kabul ettikleri, birçok bakımdan Türk gençliğine yol gösterici özellikler de taşıdığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim