• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

İnternette en çok aranan vakıf üniversitesi İAÜ

İnternette en çok aranan vakıf üniversitesi İAÜ
İnternet arama motoru Yandex, tercih sürecinden önceki 1 aylık dönemde kullanıcılarının yaptıkları aramaları incelemeye aldı.

İnternet arama motoru Yandex, tercih sürecinden önceki 1 aylık dönemde kullanıcılarının yaptıkları aramaları incelemeye aldı. Arama verileri sonucunda, en çok aranan vakıf üniversitesinin İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) olduğu vurgulandı.

Yandex, 29 Temmuz'da başlayan tercih dönemi öncesindeki 1 aylık süreçte yapılan aramaları inceledi. Devlet üniversitelerinin daha çok arandığının belirlendiği inceleme sonucunda Türkiye'de tercih dönemi öncesinde en çok aranan üniversitenin İstanbul Üniversitesi olduğu ortaya çıktı. ÖSYM verilerine göre son 8 yıldan bu yana en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi, internette de en çok aranan ilk 10 üniversite arasına girme başarısını gösteren tek vakıf üniversitesi oldu.

"Yandex'te en çok aranan üniversiteler şu şekilde sıralandı:

1- İstanbul Üniversitesi

2- Anadolu Üniversitesi

3- Akdeniz Üniversitesi

4- Atatürk Üniversitesi

5- Ankara Üniversitesi

6- Marmara Üniversitesi

7- Gazi Üniversitesi

8- Ege Üniversitesi

9- Uludağ Üniversitesi

10-İstanbul Aydın Üniversitesi".

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, ÖSYM verilerine göre son 8 yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduklarının altını çizerek, "Üniversitemiz kurulduğu 2003 yılından bugüne 30 bine yakın mezun verdi. Geride bıraktığımız 2015-2016 eğitim öğretim yılında da 8 bin 844 ön lisans ve lisans öğrencisini geleceğin iş dünyasına uğurladık. Entelektüel bilgi birikimine sahip, kendini her alanda yenileyen, katılımcı, evrensel boyutta özgür düşünen bir gençlik yetiştirmek için öğrencilerimize sadece mesleki bilgi vermekle yetinmedik; onları öğrenim hayatları boyunca Türkiye'nin ve dünyanın çok değerli bilim adamları, devlet adamları, siyasetçileri, devlet başkanları, ekonomiyi yöneten ve yönlendiren iş adamları, tarihçileri, şairleriyle buluşturduk. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İAÜ'nün dünya standarlarında insanlar yetiştirdiğinin altını çizen Dr. Mustafa Aydın, "İstanbul Aydın Üniversitesi sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya geleceğin her alanda önemli yerlere geleceğine inandığımız insanları yetiştiriyor. Şuan bünyemizde 4 bin civarında dünyanın 100 ayrı ülkesinden öğrenciler eğitim görüyor. Bu öğrencileri kendi ülkelerinin liderleri, iş insanları, bürokratları olarak hazırlamaktayız. Üniversitemiz; verdiği teorik bilgilerin yanında öğrencilerimizin seçeceği meslekleriyle ilgili alanlarda ve piyasanın seçkin kuruluşlarında teorik bilgileri pratiğe dönüştürebildikleri, meslek sahibi olabilmenin de fırsatlarını sunuyor" şeklinde konuştu.

İnternette en çok aranan vakıf üniversitesi İAÜ

İnternette en çok aranan vakıf üniversitesi İAÜ

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim