• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

İnternet yasağı 21. yüzyılda doğru değil

İnternet yasağı 21. yüzyılda doğru değil
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnternet yasağı getirmek 21. yüzyılda doğru değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grand Tarabya Hotel'de düzenlenen "Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları" konulu uluslararası sempozyumun açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İnternet yasası ve dershanelerin kapatılması konuşulurken bir başka başlık öne çıktı. Bürokratların görevden alınması... Bu konulardaki görüşlerinizi alabilir miyiz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasiyi geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnternet yasağı getirmek 21. yüzyılda doğru değildir. Yasaklarla neyi sınırlayacaksınız? İstedikleri kadar yasak getirsinler insanlar bu yasağı kıracaktır. AKP korkuyor tabii bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını engellemek istiyor. Bu nedenle yasak getiriyor. Ama yasalarla hiçbir yasak sürekli kılınmamıştır. Kenan Evren denedi olmadı, 12 Mart'ta denendi olmadı. Şimdi apoletsiz bir diktatör bu yasakları getirmek istiyor, bu da olmayacak. Bunu açık yüreklilikle ifade edeyim."

"Cumhurbaşkanı özgürlükten yana tavır koymalı "

"İnternet düzenlemesi Cumhurbaşkanının onayına gönderilecek. Siz bir geri gönderme bekliyor musunuz? Bu konuda sizin tavrınız nasıl olacak?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanının özgürlükten ve demokrasiden yana tavır koyması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanının tarafsızlığı başka bir anlamdadır. 'Anayasaya aykırı düzenlemeler gelir açık açık ben bunu görürüm ama ben tarafsızım bunları imzalarım' demek Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratır. Cumhurbaşkanı anayasaya sadakat yemini içmiştir. Onun gereğini yapmak zorundadır. Yasakları savunamaz bir ülkenin Cumhurbaşkanı. 'Özgürlükleri ben kısıtlayacağım' diye gelen bir hükümetin getirdiği yasal düzenlemeleri savunamaz bir Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının tarafsızlığı onun bağımsızlığı ve gücünü anayasadan aldığı konumunu sayın Cumhurbaşkanının unutmaması gerekir."

"Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca istedik"

Kılıçdaroğlu, "Yeniden yargılamayla ilgili sizin de bir düzenlemeniz vardı, bunu meclise iletmiştiniz ama özel yetkili mahkemelerin kaldırılması konusunda bu gündeme gelmedi. Ne zaman bununla ilgili bir düzenleme yapılacak? Seçim öncesi mi, sonrası mı, yoksa rafa mı kaldırıldı?" sorusuna karşılık, şunları söyledi:

"Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca ama defalarca istedik. En son açıkladığımız 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesinde özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve bu mahkemelerde görülen davaların mutlaka normal mahkemelerde yeniden görüşülmesini istedik. AKP daha sonra bizim bu talebimizi uygun gördü. Sayın Başbakan 'biz de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyoruz' dedi. 'Davalar yeniden açılmalı' dedi. Hiçbir sorunumuz yok. Kanun teklifini verdik, samimilerse getirirler özel yetkili mahkemeleri kaldırırız davalar yeniden açılmış olur."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim