• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

İnternet okuryazarlarının ilgi odağı e-devlet

İnternet okuryazarlarının ilgi odağı e-devlet
İnternet okuryazarları, en çok e-devlet uygulamalarından yararlanıyor.

İnternet okuryazarları, en çok e-devlet uygulamalarından yararlanıyor. Onu sosyal medya, haber, sesli ve görüntülü diyalog takip ediyor.

Türk Telekom, 35 ve yukarı yaş grubuna dijital dünyayı tanıtma adına "İnternetle Hayat Kolay" adlı bir proje yürütüyor. 50 ilde 13 bin bireyin yararlandığı proje dâhilinde internet ile ilgili eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ürün verip vermediği de dönem dönem araştırılıyor. Yeni araştırmaya göre eğitimlere katılanların yüzde 86'sı internet kullanıyor. Kadınlar yüzde 65 ile eğitimleri erkeklerden daha önemli görüyor. İnternetin en çok kullanıldığı alanlar e-devlet uygulamaları, sosyal medya, haber, sesli ve görüntülü diyalog olarak sıralanıyor. Projenin uygulandığı bölgelerde PTT müdürlüklerinden talep edilen e-devlet şifresi adedinde artış var.

ORTA YAŞ GRUBU EN ÇOK FACEBOOK'U MERAK ETTİ

Katılımcılar, eğitimlerde en çok e-devlet uygulamaları, sosyal medya, internetin nasıl daha güvenli kullanılabileceği ve internette aradığını bulabilmeyi merak ediyor. Orta yaş grubu da en çok Facebook uygulaması ile ilgileniyor.

Araştırmada eğitimlerden duyulan memnuniyet ve eğitimi önerme eğilimi yüzde 93 seviyesine geliyor. Yüzde 83 de 2 gün olan sunumların, anlatımların müddetinin arttırılması yönünde görüş bildiriyor. Projede ön planda yer alan beş il ise Şırnak, Bartın, Bingöl, Şanlıurfa ve Manisa.

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, konu ile ilgili olarak şunları belirtiyor:

"Türkiye'nin 81 ilini kapsayan sosyal sorumluluk projelerimiz ile sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması için çalışıyoruz. Bu vizyonla başlattığımız projelerimizden biri olan "İnternetle Hayat Kolay" ile de ekonomik veya sosyal sebeplerle teknolojiye erişimi kısıtlı olan tüm kesimlerin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Gururla söylemeliyim ki "İnternetle Hayat Kolay Projesi" hayata geçtikten sadece 2 sene sonra 13 binden fazla kişiyi online dünya ile tanıştırdı. Amacımız bu rakamı 2017 yılı sonuna kadar da 30 bine çıkarmaktır."

Cihan

İnternet okuryazarlarının ilgi odağı e-devlet

İnternet okuryazarlarının ilgi odağı e-devlet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim